MR

5 dogmer for dansk ledelse

Sammen med en række topledere har vi udviklet 5 dogmer for dansk ledelse, der skal inspirere nuværende og kommende ledere i det private og offentlige.

Tidens store samfundsudfordringer stiller krav om kvalificerede og innovative ledere i både den offentlige og private sektor. Danmark har derfor brug for, at topledere viderefører de unikke ledelseskompetencer, som dansk ledelse er kendt for og hermed inspirerer fremtidens ledere.

De 5 dogmer for dansk ledelse er blevet til gennem dialog og refleksion blandt offentlige og private topledere. De skal ses som en række ledelsespejlemærker, som danske ledere kan handle efter i deres personlige lederskab.

Grundstenene til dogmerne blev lagt på Folkemødet på Bornholm i 2015, hvor DI Rådgiverne samlede en række offentlige og private topledere omkring ledelse. 

Herefter blev ideerne til dogmerne formet på ”dogmentræf for dansk ledelse” i december, hvor en udvidet kreds af offentlige og private topledere var samlet for at drøfte, hvilke fælles og unikke danske ledelseskompetencer, der går på tværs af de traditionelle sektorskel.

Hen over foråret har topledere fra de 2 sektorer arbejdet med dogmerne i deres hverdag, og efterfølgende har Managementrådgiverne omsat de mange input til 5 dogmer for dansk ledelse. 

De fem dogmer er ejerløse, og det står alle frit for at lade sig inspirere af dem.

Download dogmer

Læs de 5 dogmer her

Hent dogmer

Relateret indhold