Vi rådgivere skal vise endnu tydeligere, at vi er pengene værd, så det ikke blot er de offentlige ledere og os selv, der ved det, blogger Henrik Horn Andersen.

Foto: Implement
20.11.20 MR Nyheder

Konsulentbesparelser rimer ikke på udvikling

Rådgivere leverer værdi og gør en forskel, men værdiskabelsen skal vises endnu tydeligere i fremtiden, blogger formand Henrik Horn Andersen.

Konsulentbesparelserne i det offentlige er massive.

Vi rådgivere skal levere værdi og gøre en forskel. Det gør vi heldigvis også i langt hovedparten af tilfældene, det har vi lige fået dokumenteret sort på hvidt i vores nyligt offentliggjorte survey. Rådgivere kommer med erfaring, ideer og kompetencer, der bidrager til nye måder at gøre tingene på.

Når det er sagt, så er det vigtigt, at vi fremover viser endnu tydeligere, at vi er pengene værd, så det ikke blot er de offentlige ledere og os selv, der ved det. Vi skal have vores mangfoldighed af gode cases ud at leve – også til alle beslutningstagerne, der bestemmer, hvordan pengene bruges bedst muligt.

Det seneste år har staten skåret eksterne eksperter væk, og det ses nu også i budgetterne for kommuner og regioner. Konsulentbesparelserne kan nemt blive en stor udfordring for velfærdssamfundet Danmark, der lige nu og i de kommende år står over for store udfordringer. Det offentlige bør gå foran og være nysgerrig på udviklingen, men det, der sker nu, rimer ikke på at være forandringsvillig nok i forhold til fremtiden udfordringer.

Konsulentbesparelser vil gå ud over forandringshastigheden, kvaliteten, digitaliseringen, effektiviseringen, læringen, den grønne omstilling, silo-nedbrydning og ledelseskvaliteten, hvilket vi i høj grad har brug for, hvis vi skal løse de store udfordringer, vi som samfund står over for frem mod 2030. 

Skrevet af:

Henrik Horn Andersen, formand i Managementrådgiverne

Relateret