Distanceledelse. Fremtidens arbejdsplads. Diversitet. Personligt lederskab. Virtuel facilitering. Få fem gode bud på underholdning til din sensommer fra teamet i Managementrådgiverne.

20.07.21 MR Nyheder

Hold dig opdateret i sensommeren

Teamet i Managementrådgiverne kommer her med fem bud på underholdning i sensommeren inden for vigtige dagsordner i konsulentbranchen.

1. anbefaling: Lederskab på distancen – når du ikke ser dine medarbejdere dagligt (2021) af Anne Birgitte Lindholm

Udøver du distanceledelse på samme måde, som du altid har udøvet nærledelse? Så har du sikkert oplevet, at du ikke skaber de samme resultater som hidtil. I distanceledelse er der nogle spilleregler, fokusområder og værktøjer, som du som leder skal være særligt opmærksom på, og du kan faktisk generelt blive en bedre leder af at ændre dit fokus i denne retning. Det handler f.eks. om at lytte, kommunikere hensigtsmæssigt, opbygge tillid, skabe fællesskab og identitet i teamet, og om at øge din opmærksomhed på medarbejdernes individuelle behov. I bogen får du konkrete værktøjer og gode råd til at håndtere ledelsesopgaven på distancen bevidst og professionelt.

Læs også: Hvad læser MR’s erhvervsprofiler i sommerferien?

2. anbefaling: DI LEDER:BOX Workplace design: Gentænk rammerne for din fremtidige arbejdsplads

Få inspiration til, hvordan din virksomhed kan indrette arbejdspladsen, så den bedst muligt understøtter kreativitet, arbejdsglæde og de strategiske målsætninger. Partner i PLH Arkitekter, Paulette Christophersen, har mere end 30 års erfaring med workplace design. Hun rådgiver virksomheder i arbejdspladsindretning, space planning og change management. Sammen med Jeffrey Saunders fra Nordic Foresight, Nicole Egede Paustian fra Maersk Drilling og Carsten Beck fra Institut for Fremtidsforskning sætter hun fokus på fremtidens arbejdsplads i denne LEDER:BOX.

Se optagelsen her: LEDER:BOX Workplace design

3. anbefaling: Rollemodeller og ravnemødre - fire topchefer om mod, magt og mænd (2021) af Sarah Steinitz

I bogen stiller Sarah Steinitz spørgsmålet: Hvorfor er der ikke flere kvindelige ledere i Danmark, når nu vi er et af verdens mest ligestillede samfund? Til at svare på det, har hun sat fire indflydelsesrige kvinder i dansk erhvervsliv stævne. Det er Karen Hækkerup, generalsekretær i Unicef, Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Merete Eldrup, bestyrelsesformand for bl.a. Københavns Universitet og Mai-Britt Poulsen, Boston Consulting Group.

Læs også: Rådgivervirksomheder skal afspejle kundernes diversitet

4. anbefaling: Human Leadership – 5 genveje til resultater og et liv, du ikke fortryder (2021) af Rie Dalsgaard

Hvis du gerne vil have inspiration til, hvordan du og dine medarbejdere kommer til at trives og lykkes på et nyt niveau, så er Human Leadership – 5 genveje til resultater og et liv, du ikke fortryder værd at kigge nærmere på. I denne helt nye udgivelse møder du bl.a. adm. direktør i IBM Danmark Henrik Bodskov og partner i Deloitte Henrik Wellejus, der begge tror på det menneskelige potentiale og er bevidste om, hvor stor en rolle deres egen lederadfærd spiller i forhold til medarbejdernes trivsel og succes. Du får også cases og værktøjer til at facilitere udvikling.

5. anbefaling: Virtual Facilitation - Create More Engagement and Impact (2020) af Henrik Horn Andersen mfl.

Onlinemøder. Videomøder. Webinarer. Hybridmøder. Virtuelle møder er mere eller mindre blevet en fast del af hverdagen for medarbejdere i store organisationer. Mange organisationer er enten globale eller bredt ud over flere geografiske lokationer, hvorfor det at lede og facilitere virtuelle møder er blevet en grundlæggende forudsætning for mange medarbejdere og ledere i dag. Virtuelle møder er mere krævende end fysiske møder, og kvaliteten af virtuelt samarbejde afhænger i høj grad af deltagernes engagement og personlige tillid i relationerne. Det stiller store krav til dig og dine færdigheder som facilitator af virtuelle møder, og netop det får du konkrete råd og værktøjer til i bogen.

Læs også: Seks gode råd til inkluderende hybridmøder

HOLD DIG OPDATERET

Modtag  DI Managementrådgivernes nyhedsbrev og få information om consultingbranchen, seneste nyt fra den politiske scene, analyser, faglig inspiration og relevante arrangementer.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Relateret indhold