Kristine Stenhuus er særligt optaget af konsulentbesparelser i det offentlige i sin nye rolle som Managing Director for Health & Public Services i Accenture.

28.09.21 MR Nyheder

Hvilke tendenser optager managementrådgivere lige nu?

Mød nytiltrådt Managing Director for Health & Public Services i Accenture og nyt medlem af Managementrådgivernes bestyrelse, Kristine Stenhuus. Vi har talt med hende om, hvilke dagsordner hun er særligt optaget af for tiden, og hvad hun gerne vil bidrage med i bestyrelsesarbejdet.

Rådgivere er first movers, og derfor er vi ofte de rette til at hjælpe det offentlige Kristine Stenhuus, Managing Director, Health & Public Services

Rådgiverbranchen lever af at være et skridt foran, og ifølge Kristine Stenhuus er det vigtigste brændstof at kunne hjælpe og inspirere kunderne.

"Som ansvarlig for Health & Public Services i Accenture er jeg særligt optaget af regeringens konsulentbesparelser, og hvordan vi finder en god balance mellem brugen af borgernes skattepenge og brugen af ekstern ekspertise og kompetencer, som kunderne ikke selv har. Vi rådgivere stræber hele tiden efter at være relevante for vores kunder og f.eks. hjælpe med grøn og digital omstilling", siger Kristine Stenhuus.

Læs også: ”Fakta og forskning skal redde planeten”

War for talent er blevet til virkelighed i 2021

Ligesom mange andre virksomheder har Accenture også udfordringer med at tiltrække og fastholde de rette talenter i en global, digital og teknologisk verden.

"Jo tættere på noget teknologinært vi forsøger at rekruttere, jo sværere er det. Vi er ofte nødt til at kigge mod udlandet, men det er ikke optimalt, når vi gerne vil hjælpe vores offentlige kunder, da meget af arbejdet i den offentlige sektor foregår på dansk", siger Kristine Stenhuus.

Læs også: Få inspiration til at tiltrække og fastholde talenter

Fleksibilitet som konkurrenceparameter

Udover vigtige dagsordener som grøn omstilling og sikkerhed, peger Kristine Stenhuus på et fleksibelt arbejdsmiljø som en vigtig tendens i danske rådgivervirksomheder.

"Jeg tror, at diskussionen om mangel på arbejdskraft kommer til at fylde langt ind i 2022. I kølvandet på pandemien bliver det også afgørende, at virksomheder tilpasser arbejdsformer og kundedialog til den nye situation. Fleksibilitet bliver et konkurrenceparameter til at tiltrække talenter".  

Læs også: Er personligt lederskab det nye pejlemærke?

Der er brug for en stærk MR-branche

Kristine Stenhuus er nyt medlem af Managementrådgivernes bestyrelse.

"Jeg har takket ja til bestyrelsesposten, fordi jeg mener, jeg kan bidrage med indsigt og inspiration til branchen fra mine mere end 20 års erfaring med forretningsudvikling i danske it-virksomheder. Med Accentures briller er det vigtigt med en stærk managementrådgiverbranche, så vi kan tage kampen op mod konsulentbesparelserne i den offentlige. På det personlige plan glæder jeg mig til at sidde i en bestyrelse med en masse dygtige rådgivere, som inspirer mig", slutter Kristine Stenhuus.

Tre facts om Kristine Stenhuus

  • Ny Managing Director for Health & Public Services i Accenture siden 30. august 2021.
  • Uddannet civilingeniør og har en bachelor i business administration.
  • Har en fortid i Maersk Data, IBM Danmark, Formpipe Software, Aller Media, KMD og senest som Corporate Vice President i NNIT.

HOLD DIG OPDATERET

Modtag  DI Managementrådgivernes nyhedsbrev og få information om consultingbranchen, seneste nyt fra den politiske scene, analyser, faglig inspiration og relevante arrangementer.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Relateret indhold