Mette Dalsgaard fortæller at hun træder ind i bestyrelsen, for at bidrage med sine mange års erfaring som rådgiver, i både store og små konsulentvirksomheder for en række forskellige kunder både nationalt og internationalt.

Niels Elliot Brøchner
25.11.22 MR Nyheder

Tre skarpe til COWI´s Mette Dalsgaard

Mød nyt medlem af DI Managementrådgivernes bestyrelse og markedsdirektør i COWI, Mette Dalsgaard. Vi har bl.a. spurgt hende, hvad hun gerne vil bidrage med i bestyrelsesarbejdet, og hvad hun er særligt optaget af for tiden.

Vi har det privilegie at kunne bidrage til, at samfundet får det bedste beslutningsgrundlag på højaktuelle udfordringer som klimaudfordringer, mangel på arbejdskraft og sundhedsdagsordenen. Vi bør løse de fælles udfordringer og arbejde som et fælles organ, så kommer vi hurtigere i mål. Mette Dalsgaard, markedsdirektør i COWI.

Tre skarpe til COWI´s Mette Dalsgaard

1. Hvorfor har du takket ja til at blive medlem af DI Managementrådgivernes bestyrelse, og hvad vil du gerne bidrage med i bestyrelsen?

Branchen kan styrkes både indadtil og udadtil, hvis vi står sammen. Jeg træder ind i bestyrelsen for at bidrage med mine mange års erfaring som rådgiver i både store og små konsulentvirksomheder for en række forskellige kunder både nationalt og internationalt.  

Udadtil, mener jeg, at det er vigtigt, at vi synliggør den merværdi, som rådgivere og konsulenter bidrager med i form af ekspertise, klarhed og fordelen ved at komme udefra.

Indadtil er det vigtigt, at vi sammen løfter dagsordner som diversitet og fastholdelse af talenter.  Her kan jeg trække på mine erfaringer med personaleledelse, hvor det særligt har været vigtigt for mig at skabe bedre arbejdsvilkår i branchen, så vi fastholder de dygtige talenter.  

Læs også: Fem gode råd: Sådan lykkes du med talentdagsordenen

2. Hvorfor er det efter din mening vigtigt at være med i en forening som DI Managementrådgiverne?

Hvis vi taler åbent om styrker og svagheder i branchen, står vi stærkere. Vi har det privilegie at kunne bidrage til, at samfundet får det bedste beslutningsgrundlag på højaktuelle udfordringer som klimaudfordringer, mangel på arbejdskraft og sundhedsdagsordenen.  Vi bør løse de fælles udfordringer og arbejde som et fælles organ, så kommer vi hurtigere i mål. Derudover er det vigtigt, at vi som branche får skabt mere tillid til rådgiverbranchen og får vendt de politiske strømninger, der er om f.eks. konsulentbesparelser.

Læs også: 50 succesfulde direktører viser vejen til fremtidens ledelse

3. Hvilke dagsordener er du særligt optaget af for tiden?

Den grønne omstilling og bæredygtighed ligger utrolig højt på min dagsorden, og her spiller rådgiverbranchen en vigtig rolle, bl.a. fordi vi sikrer kunderne adgang til innovation og holdbare løsninger, baseret på et solidt og fagligt grundlag, som passer til fremtiden.

Generelt trænger vi til mindre snak og mere action samt løsninger, der bør implementeres i dag i stedet for i morgen.

Læs også: DI Rådgivernes nytårskur 2023

Fakta

På DI Managementrådgivernes bestyrelsesmøde d. 10. november 2022 blev Mette Dalsgaard nyt medlem af DI Managementrådgivernes bestyrelse, efter Claus Rebien udtræder.

Mette Dalsgaard er markedsdirektør for samfund, økonomi og miljø hos COWI og har ansvaret for ledelsen af forretningsstrategi og forretningsudvikling inden for grøn omstilling og bæredygtighed i Danmark.

Relateret indhold