DI har udarbejdet en guide, hvor du som medlem kan få svar på en lang række spørgsmål relateret til håndteringen af de udfordringer, der opstår som følge af COVID-19. Hvis du har spørgsmål, kan du  med fordel starte med at finde svaret på vores temaside.

18.03.20 MR Nyheder

COVID19 - information til medlemsvirksomheder

COVID-19 har nu igen ramt Danmark og dansk erhvervsliv. Over hele landet mærker danske virksomheder konsekvenserne af corona, og det gælder i høj grad også for vores medlemmer i rådgiverbranchen. Vi har samlet en række brugbare links til hjælp og information.

Hvordan skal min virksomhed forholde sig til coronavirus-situationen? Hvilke forholdregler skal vi tage? Hvordan håndterer vi medarbejderne? Der er mange spørgsmål og især efter at Statsminister Mette Frederiksen onsdag aften holdt pressemøde om nye markante initiativer for at begrænse smitten.

Få hjælp til at håndtere coronavirus/COVID-19

Hvordan skal virksomheder forholde sig til coronavirus/COVID-19? Vi har samlet konkret rådgivning, nyheder og pressemeddelelser fra DI, links til relevant information hos bl.a. Sundhedsstyrelsen, Vækstfonden, Erhvervsstyrelsen, politiet og Udenrigsministeriet, og kontakter i DI.

Plan fra DI

DI fremlægger milliardplan for Danmarks vej ud af krisen: ”Danmark ud af krisen – tilbage til grøn vækst”
Se pressemeddelelse og plan

Info, FAQ og hjælp til vores medlemmer

DI har udarbejdet en guide, hvor du som medlem  kan få svar på en lang række spørgsmål relateret til håndteringen af de udfordringer, der opstår som følge af COVID19.

DI har sendt breve ud til samtlige departementschefer og styrelsesdirektører, borgmestre og regionsborgmestre med en markant opfordring til at fortsætte samarbejdet med alle private leverandører samt fremrykke betalinger til private leverandører. Læs brevene her

Hvis du har spørgsmål kan du derfor med fordel starte med at finde svaret på temasiden:

DI’s temaside om Coronavirus.

Mulighed for at bruge lønkompensation på en fleksibel måde

Mange virksomheder spørger, hvordan de kan bruge muligheden for lønkompensation for hjemsendte medarbejdere på en fleksibel måde. Log ind og læs svaret her.

Vejledning: Sådan genåbner I virksomhedens kontorarbejdspladser

Erhvervsstyrelsen har udarbejdet retningslinjer for ansvarlig indretning af kontorarbejdspladser med henblik på en genåbning af Danmark. 

Find information om, hvordan I indretter lokaler, håndterer sygdom, informerer medarbejdere, begrænser belastning på den kollektive transport m.m. 

Læs vejledning til indretning af kontorarbejdsplads 

Læs vejledning om begrænsning af den kollektive transport

 

Har du spørgsmål?
Kontakt Søren Falck, Seniorchefkonsulent i DI på srfk@di.dk

Analyser - hvordan går det branchen i forbindelse med coronakrisen

På DI Rådgivernes analyseside kan du finde vores analyser over, hvordan coronakrisen påvirker rådgiverbranchen. Se analysesiden her.

Arrangementer og webinarer

MR afholder i den kommende tid ingen fysiske arrangementer. I forhold til kommende arrangementer, så vurderer vi løbende situationen og tilpasser afholdelsen herefter. De tilmeldte vil i tilfælde af aflysning blive kontaktet pr. e-mail med nærmere information.

Under COVID19 har vi afholdt en række webinarer, med emner der er relevante for din forretning.

Se vores afholdte webinarer. 

Lønkompensationspakke

MR opfordrer til at du orienterer dig grundigt i muligheden for at bruge ordningen – herunder i kombination med de andre muligheder, som DI har anvist. Læs mere i vejledningen, som netop er opdateret. Du kan også læse mere i DI's pressemeddelelse.

Hjælp til små og mellemstore virksomheder

Regeringen har de sidste par uger præsenteret flere økonomiske hjælpepakker, som skal sikre Danmark igennem den nuværende situation.

 

Læs mere om hjælpepakkerne og ansøg på www.virksomhedsguiden.dk

Få global hjælp hos DI's globale kontorer

Corona påvirker danske virksomheder mange steder i verden. DI's forskellige afdelinger kloden rundt er klar til at hjælpe uden beregning.

Se mere her.

Inspiration: Ledelse og praktiske råd

I takt med at coronavirus spreder sig, og flere og flere kommer i karantæne eller bliver syge, vil ledelsesopgaven kalde på noget særligt for en periode. Som leder får du brug for at kunne skabe klarhed og ro blandt dine medarbejdere. Både dem, der stadig møder på arbejde i virksomheden, og dem, du nu skal lede på distancen.

Få inspiration via denne artikel:  Ledelse i coronatider – praktiske råd

Kathrine Berge
Skrevet af:

Kathrine Berge