06.11.18 MR Nyheder

MR-netværksmøde: Flere kvinder på alle niveauer ønskes!

Kvinder i Consulting var temaet på Managementrådgivernes netværksmøde hos Implement i Hellerup. Med næsten 40 deltagere blev der taget hul på et emne med stort engagement og mange gode drøftelser.

Branchen er udfordret i forhold til for få kvinder i øverste ledelseslag. De seneste tal viser, at andelen af kvinder i øverste ledelse i branchen kun ligger på 12 pct., hvilket er det fjerde laveste i hele rådgiverbranchen.

 Det er en tendens og et problem for branchen, hvis man ønsker at afspejle det samfund, vi er den del af. For større diversitet er en klar fordel. Det var i hvert fald konklusionen for deltagerne på netævkrsmødet.

Årsager og løsninger

Værdierne af at have kvinder med i de allerøverste ledelseslag er velkendte – der er bare ikke tilstrækkeligt med kvinder blandt medejere og partnere i branchen. Det er ellers ikke et problem for branchen, at rekruttere kvinder, der på alle måder er velkvalificerede. Men det er svært at fastholde dem længe nok og at motivere dem til at tage de sidste trin op i topledelse og medejerskab.

Eftermiddagen bestod af en paneldebat og en workshopdel, der involverede alle deltagere til at finde svar på en række spørgsmål. Her var der fokus på at finde mulige årsager til problemet samt løsninger, der kan få flere i consulting, på både individ, virksomheds- og brancheniveau.

Arbejdet fra workshopdelen tages med i det videre arbejde, så der kan følges op på de mange gode initiativer.

Paneldebat: Hvordan løser vi det?

Paneldebatten blev modereret af Pernille Koch Erichsen, partner i Implement, og bestod af følgende personer fra branchen:

  • Camilla Kruse, partner og national talentleder, Deloitte
  • Camilla Huus, Senior partner, COO, Valcon
  • Eva Rytter Sunesen, Head of Trade and FDI, PhD, Copenhagen Economics
  • Hans Henrik Beck, Managing Partner, QVARTZ
  • Jacob Bønnelycke, partner, Implement
  • Pernille W. Lauritsen, CEO, Mindjuice

Tak til alle jer, der deltog i netværksmødet og for en god og konstruktiv dialog.

Sarah Gade Hansen
Skrevet af:

Sarah Gade Hansen