canva

03.12.20 SBA Nyheder

Inviter fremtidens arbejdskraft indenfor

Driver du virksomhed i kantine- og cateringbranchen, og har du lyst til at vise folkeskoleelever, hvordan det er at arbejde i jeres kantine- eller cateringkøkken? Så kan indsatsen DA Åben Virksomhed være interessant for dig og din virksomhed.

På den anden side af Coronakrisen vil kantine- og cateringselskaber igen forventes at mangle kvalificeret arbejdskraft. Det er derfor vigtigt, at tiltrækningen til erhvervsuddannelserne ikke går i stå som følge af krisen. Vi skal sikre, at der er kvalificerede faglærte til erhvervslivet i de kommende år, og det kan din virksomhed nu bidrage til gennem indsatsen Åben Virksomhed.

 

Åben Virksomhed

Dansk Arbejdsgiverforening har i samarbejde med Dansk Industri startet initiativ Åben Virksomhed, for at vise folkeskoleelever hvad man kan uddanne sig til og arbejde med i danske virksomheder. Åben Virksomhed har lavet undervisningsforløbet ”Fra råvarer til frokost” for at vise unge de jobmuligheder der findes i kantine- og cateringkøkkener. Derfor skal eleverne som en del af faget Madkundskab besøg en kantine eller en cateringvirksomhed, for at opleve hvordan man kan bruge skolens fag ude i virkeligheden, og se hvad man kan blive, hvis man interesserer sig for at arbejde i et køkken og lave mad.

Virksomhedsbesøg

I skolevirksomhedssamarbejdet ”Fra råvarer til frokost” får man besøg af elever i 4.-9. klasse. Virksomhedsbesøget tager 2,5 time og DA har lavet en guide til hele besøget. Det samlede ressourcetræk for din virksomhed er 4 timer og 45 minutter (fordi der foruden besøget er lidt forberedelse og feedback til læreren).

På besøget vil en medarbejder fra jeres køkken skulle præsentere sig selv og sin karrievej og giver eksempler på hvad han/hun laver til hverdag. Derefter skal eleverne i samarbejde med medarbejderen lave et simpelt madprodukt, for at eleverne oplever, hvordan det er at lave mad i et professionelt køkken.

Hvad siger du ja til?

Du siger ja til, at din virksomhed bliver synlig med logo og kontaktperson på hjemmesiden www.aabenvirksomhed.dk. Her kan lærere finde jer, og hvis de gerne vil på besøg med en klasse, kan de kontakte jer for at aftale et tidspunkt. I kan derfor tage stilling ad hoc til forespørgsler om besøg, når I bliver kontaktet. Besøget vil selvfølgelig først kunne foregå, når Coronaforanstaltninger tillader det.

Hvad skal du gøre for at være med?

Tag fat i konsulent i DA: Simone Klint, 29200568, skj@da.dk. Læs mere om Åben Virksomhed her.

Anna Kjær Beyer
Skrevet af:

Anna Kjær Beyer