08.06.22 SBA Nyheder

Vundet principiel faglig voldgift på kantineoverenskomsten (skoleordning).

DI har vundet en faglig voldgift om forståelsen af kantineoverenskomstens regel om skoleordning -  opsigelse med forkortet varsel for medarbejdere ansat på uddannelsesinstitutioner, der er omfattet af kollektiv ferielukning og som er helt eller delvist lukket i ferieperioden.

3F Privat Service’s anke har været, at de i stigende grad oplever, at deres medlemmer ikke kan opnå dagpenge i ledighedsperioderne, hvor medarbejderne er  opsagte - under uddannelsesinstitutionernes ferie nedlukning.

3F Privat Service havde designet påstandene sådan, at det skulle være en forudsætning for SBA virksomhedernes brug af reglen, at medarbejderne var dagpengeberettigede i ledighedsperioderne.  De gjorde nemlig gældende, at reglen kun kan bruges, hvis medarbejderne er omfattet af kollektiv ferielukning i arbejdsløshedsforsikringslovens forstand eller arbejdsgivers virksomhed er helt ferielukket eller alternativt, at en nøje defineret del af virksomheden er ferielukket. DI var ikke enige i denne indskrænkning.

Dommeren gav ikke 3F Privat Service medhold i sagen og det blev udtrykkeligt nævnt i afgørelsen, at det ikke er en forudsætning for at bruge reglen, at medarbejderne kan opnå dagpenge.

Læs afgørelsen her: 
Kendelse om skoleordningen.pdf

 

Skrevet af:

Lene Horn

Relateret indhold