Uddannelse af medarbejdere

Det bliver mere og mere overskueligt at finde og uddanne elever og lærlinge. Der kommer nemlig løbende nye værktøjer og inspirationskilder til. Nedenfor kan du læse om et par af de nyeste og bedste.

Undervisningsministeriets velkendte Praktikpladsen.dk er blevet opdateret og forbedret, skriver Industriens Uddannelser. Via jeres profiler på Praktikpladsen.dk opnår I hos virksomhederne nogle bedre matches med potentielle lærlinge og elever. Som noget spritnyt findes portalen også til både mobil og tablet. Og så er det blevet lettere at få overblik over praktikpladsopslag og  praktikpladsgodkendelser. For I er vel godkendt? Ellers kan I blive det her.

Ministeriet lancerer også et nyt digitalt værktøj, der gør det nemmere at oprette praktikpladser. Det kan fremover klares via et digitalt værktøj med bare fire enkle trin,  fortæller Industriens Uddannelser.

Desuden har ministeriet nyt informationsmateriale samt korte film med inspiration fra virksomheder, der allerede har gode erfaringer med at uddanne fremtidens arbejdskraft.

Også Danmarks læringsportal EMU byder på masser af hjælp, viden og inspiration vedrørende erhvervsuddannelser.

Skulle du som medlem af Servicebranchens Arbejdsgiverforening (SBA) have spørgsmål om lærlinge- og elevkontrakter eller personaleforhold under et erhvervsuddannelsesforløb, så skriv til personalejura@di.dk og bliv derefter ringet op af en af DI’s personalejuridiske eksperter. Det er omfattet af dit kontingent og koster ikke ekstra.