Med et foto af en bueformet gesimsliste svingede Morten Bandelow Winther sig bogstavelig talt ind på førstepladsen og vandt fotokonkurrencen #snedkermade.

Morten Bandelow Winther, Winther A/S Snedker- og Tømrermestre
14.07.21 Snedkersektionen Nyheder

426 fotos dystede om at vise unikt snedkerhåndværk

En fotokonkurrence i Snedkersektionen i DI Dansk Byggeris viser, at danskerne er vilde med snedkerhåndværk. Mere end 400 fotos dystede i konkurrencen #snedkermade på Instagram, og kvaliteten af både snedkerarbejdet og fotos var utrolig høj.

Under coronakrisen har mange danskere givet hjemmet og indretningen mere opmærksomhed end tidligere. Det mærker man tydeligt blandt medlemmerne i Snedkersektionen i DI Dansk Byggeri. Danskerne elsker nemlig snedkerlavet kvalitetshåndværk. Endda så meget, at de har stillet fotolinsen skarpt på deres favorit-snedkeri og delt det på Instagram i Snedkersektionens fotokonkurrence #snedkermade.

426 fotos er indsendt til konkurrencen med alt fra snedkerlavet boliginteriør, døre, vinduer og køkkener til en kæmpe Lego-mand i træ.

- Det har været overvældende at få så mange fotos, og det var utrolig svært at finde vinderne. Vi har vægtet flot snedkerhåndværk og processen bag håndværket, som er med til at gøre snedkerarbejdet unikt, siger chef i Snedkersektionen i DI Dansk Byggeri, Frederik Waitz Søborg, der var med i dommerpanelet.

De tre vinderfotos viser træ og snedkerhåndværk i mange udtryksformer. Lige fra savsmuld og ubehandlet træ til det færdige produkt.

Vinder viser kompliceret snedkerhåndværk
Et enigt dommerpanel har udnævnt Morten Bandelow Winther, som vinder af fotokonkurrencen #snedkermade. Morten Bandelow Winther har zoomet ind på den fineste buede gesimsliste, der skal pynte på en massiv egetræsdør. Et flot foto der viser, hvor kompliceret snedkerhåndværk er.

- Godt snedkerarbejde er kendetegnet ved, at man mestrer præcision, nøjagtighed og finish i håndværket. Og det gør Morten Bandelow Winther i den grad, siger formand for Snedkersektionen i DI Dansk Byggeri, Mads Raaschou, der også var med i dommerpanelet.

Små finesser vinder andenpladsen
Andenpladsen gik til Kristian Frandsens foto ” A blast from the past”. Her var det veludførte detaljer på et yderst flot snedkermøbel, der imponerede dommerne.

– Fotoet er taget i en flot vinkel og viser, at snedkerfaget giver mulighed for at arbejde med de helt små finesser, siger Frederik Waitz Søborg.

Kristian Frandsen, Snedkersind

Kristian Frandsens foto ”A blast from the past” fik en andenplads for at vise et flot veludført snedkerhåndværk og -møbel. Foto: Kristian Frandsen, Snedkersind

Foto: Kristian Frandsen, Snedkersind

Poul Madsens foto ”Little project for a kitchen” fik fotokonkurrencens tredjeplads og viser den komplekse proces, der ligger bag snedkerarbejdet – i dette tilfældet arbejdet med en rektangulær lampe med indbyggede, nedsunkne spots. Fotoets samspil mellem værktøj og materialer faldt lige i dommernes smag.

Poul Madsen, Poul M Bespoke.

Poul Madsen fik en tredjeplads for at vise den komplekse snedkerproces, der er bag arbejdet med en ny køkkenlampe.

Foto: Poul Madsen, Poul M Bespoke.

Flotte præmier
Vinderen får overrakt en CH23-stol i olieret eg med papirflet af Hans J. Wegner fra Carl Hansen & Søn. Andenpladsen modtager et Lyon sofabord, mens tredjepladsen får en serveringsbakke i træ.

Udover præmierne får vinderne vist deres foto på Snedkersektionen og DI Dansk Byggeris kanaler, hvor alle kan få et glimt af førsteklasses snedkerarbejde.

CH23-stol af Hans J. Wegner fra Carl Hansen & Søn.

Vinderen får overrakt en CH23-stol i olieret eg med papirflet af Hans J. Wegner fra Carl Hansen & Søn.

Foto: Carl Hansen & Søn.

Dommerpanelet
Formand for Snedkersektionen i DI Dansk Byggeri, Mads Raaschou
Chef for Snedkersektionen i DI Dansk Byggeri, Freder Waitz Søborg
Arkitekt, Morten Hedegaard
Fotograf, Ricky John Molloy

Fakta om fotokonkurrencen:
Antal billeder: 426
Kanal: Instagram
Hashtag: #snedkermade
Profil: @snedkerne_danskbyggeri

Frederik Waitz Søborg

Frederik Waitz Søborg

Chef for Byggeindustri og infrastruktur

  • Direkte +45 7216 0193
  • Mobil +45 2142 4741
  • E-mail fws@di.dk

Relateret indhold