Foto: DI Dansk Byggeri

27.08.21 Stilladssektionen Nyheder

Stilladsfirma etablerer akademi

Stilladsvirksomheden Brunsgaard tager nu skeen i egen hånd og ansporer sit fremtidige personale på eget akademi. Der er brug for mange flere dygtige stilladsmontører, og derfor vil virksomheden selv tage hånd om uddannelserne. Stilladssektionen i DI hilser initiativet velkommen

For at rekruttere og fastholde de bedste kommende stilladsmontører har stilladsvirksomheden Brunsgaard nu udviklet ”Brunsgaard Akademi”. Med Akademiet håber virksomheden at gøre vejen ind i stilladsbranchen mere overskuelig for unge uerfarne uddannelsessøgende.

 - Det er krævende at være stilladsmontør. Det er fagligt kompliceret og både arbejdsmiljømæssigt og ergonomisk er der mange ting at lære. I Brunsgaard vægter vi uddannelse, og bruger det samtidig som en vej til at engagere og fastholde nye medarbejdere, siger Mathias Kløjgård Jensen, der er arbejdsmiljørådgiver i Brunsgaard.

Han forklarer, at det for mange unge kan være overvældende at komme rundt med de forskellige montører på forskellige byggepladser:

- Med Brunsgaard Akademi bliver medarbejdere fra første dag tilknyttet en erfaren læremester, der forud for oplæringsforløbet har været igennem et mentorforløb. Med en fast kontaktperson ved den nye medarbejder, hvem han eller hun kan spørge, og hvad man kan forvente de første måneder af sin ansættelse.


Opbakning til akademiet

Når man så endelig starter på selve uddannelsen til stilladsmontør, bliver man tilknyttet de montører, der arbejder med de forskellige områder i uddannelsen – eksempelvis rør og koblinger eller systemstillads.

- Men ens læremester følger en hele vejen og er med til løbende at evaluere forløbet.

Brunsgaard har 20 udlærte montører, og akademiet bakkes op af de erfarne montører.

- Det er også de ansattes projekt. Det er jo dem, der skal arbejde sammen med de unge. Akademiet skal være med til at fastholde de dygtige montører, og så er det en god måde at få sendt virksomhedens kultur og DNA med videre, pointerer Mathias Kløjgård Jensen.

Brunsgaard håber på, at virksomheden i 2023 har 10 nyuddannede stilladsmontører, der også har kørt akademiet igennem.

- Generelt vil vi gerne op på 40 fastansatte montører i virksomheden, så vi kan opfylde vores kunders efterspørgsel. Så det handler også om at lave en god forretning. Akademiet er en investering, fx i kurser for de kommende læremestre, og de penge vil være givet godt ud. Det er jo også en stor udgift at tabe de unge undervejs, og det vil akademiet være med til at modarbejde, siger Mathias Kløjgård Jensen.


Stilladssektionen roser initiativet

Det er velkendt, at rekruttering og frafald på uddannelsen skaber bekymring i Stilladssektionen. Formand for Stilladssektionen, Kurt Bo Jensen, er stærkt optaget af, at branchen får taget fat om de dårligdomme, som stadig kendetegner dele af branchen i forhold til omdømme og seriøsiteten på uddannelsesområdet.

- Jeg tror Brunsgaard har fat i noget rigtigt. Vi skal selv skabe større respekt om uddannelsen og forståelse for, at stilladsmontage er et spændende og udfordrende arbejde, der kræver særlige kompetencer. Og branchen vil i de kommende år få del i en spændende udvikling i hele byggeriet, som vi alle, på skolerne, i virksomhederne og blandt kolleger, må være med til at skabe rammerne for. Vi har selv ansvar for at nedbringe frafaldet, og for at lede de unge ind i branchen på den bedst mulige måde, understreger Kurt Bo Jensen.

Relateret indhold