28.10.21 Stilladssektionen Nyheder

Systemstilladskursus på engelsk

Stilladsbranchen åbner også for udenlandsk arbejdskraft. Det skaber behov for at sikre den udenlandske arbejdskraft de samme kompetencer, som kræves af den danske arbejdskraft

Stillladsbranchen efterspørger arbejdskraft som stort set alle andre dele af arbejdsmarkedet. Så for at følge efterspørgslen åbner flere og flere virksomheder dørene for udenlandsk arbejdskraft og en sprogbarriere.

 - Det rejser spørgsmålet om, hvordan vi bedst sikrer, at vores udenlandske medarbejdere får de nødvendige kompetencer, siger chefkonsulent Henrik Stig Sørensen, DI Byggeri.

På den baggrund håber man i sektionen at kunne tilbyde Systemstilladskurser på engelsk i løbet af foråret 2022. Og det er EUC Nordvestsjælland i fuld gang med at forberede sig på i dialog med Stilladssektionen i DI Byggeri.

- Vi er i gang med oversættelser af kursusmateriale til engelsk, og vi venter nu på tilbagemeldinger fra branchen om, hvor stort behovet er, så vi kan få sat en dato på kurserne, fortæller Jesper Christiansen, der vil stå i spidsen for kurserne, som kommer til at foregå på AMU-centret i Audebo under EUC Nordvestsjælland.

I Stilladssektionen er der nu gang i planlægningen, som i første omgang handler om at samle viden om sprogbarriererne i stilladsbranchen. Hvordan er fx den udenlandske arbejdskraft sammensat, og hvad kan de i forvejen?

- Vi bliver nødt til at spørge vores medlemmer om, hvor de henter den udenlandske arbejdskraft og vide noget om de kompetencer, de kommer med.

- Vi laver derfor en behovsanalyse, så vi rammer så præcist som muligt med dette kursus, som vi bestræber os på i al kursusaktivitet, siger Henrik Stig Sørensen, der ikke vil afvise, at der på sigt kan blive tale om at udbyde stilladsuddannelsen på engelsk

Relateret indhold