04.11.22 Stilladssektionen Nyheder

Diagonalen oktober 2022: Hold snuden i sporet!

Det er voldsomme ting, der sker i verden lige nu. Krigen i Ukraine bliver mærkbar, sabotage af kritisk infrastruktur nær Bornholm, galopperende energipriser, stigende inflation og renter. Det er alvor.

Hertil kommer folketingsvalg og overenskomstforhandlinger lige om hjørnet. Der er altså ingredienser i bowlen til den perfekte storm i de kommende kvartaler.

Sagen er dog den, at det lige nu er svært at spå om, hvordan det hele ser ud på den anden side af vinteren. Det kan desværre få mange til at vælge pas­sivitet og handlingslammelse. Det hjælper med sikkerhed ikke, og vi bliver nødt til at tro på, at vi kan få noget godt ud af det.

Det vil jeg gerne trække frem som et velment råd. I stilladsbranchen må vi arbejde på at tage forholdsregler over for udviklingen. Hvordan ser vores omkostningsniveau ud i virksomheden, hvor stiger priserne betragteligt, og hvad kan vi selv gøre ved det?

Vi må være realistiske og indrømme, at vi nu er ude i en god gammeldags spareøvelse efter en række år med gode konjunkturer i branchen. Der vil givetvis være noget at hente. Det er også en god ide at holde øje med den likvide situation, for det er næsten uundgåeligt, at der kommer nogle bump, hvor kunderne ikke ringer så ofte eller nogle af dem simpelther længere om at betale fakturaen.

Krisen er heller ikke tidspunktet, hvor man slår op i banen i forhold til at trimme udviklingen af vores virksomheder og branchen.

Det gælder om at være fremme i skoen teknologisk, produktmæssig og fag­ligt – altså rette øjnene mod at forbedre og udvikle kvalitetssikring, IT-værk­tøjer, teknologiske hjælpemidler, arbejdsmiljøet og – ikke mindst – i videst muligt omfang fastholde og uddanne den nødvendige arbejdskraft.

Det er vigtigt at tænke på, selv om der kan komme en ”blød afmatning”, som en del økonomer peger på. Vi må bruge tiden aktivt, og det betyder, at vi skal ”holde snuden i sporet” og udvikle vores virksomheder uanset, krig, krise­snak og konjunkturer.

Vi har også nogle af de helt store temaer i dansk politik foran os. Samtlige brancher har en bunden opgave, nemlig at bidrage til at få reduceret kli­mabelastningen. Det kommer til at berøre alle - også stilladsbranchen - når agendaen hos bygherrer, rådgivere og entreprenører hedder bæredygtigt byggeri og fossilfri byggepladser.

Klimaet har ikke fyldt meget i Stilladssektionen, men det kommer det til, og det tager vi så småt hul på ved medlemsmødet den 10. november på Fjelsted Hotel & Konference på Fyn og på vores medlemskonference den 31. januar 2023 i Industriens Hus. Der bliver altså meget at se til – så hold snuden i sporet!

Kurt Bo Jensen, Formand for Stilladssektionen
Skrevet af:

Kurt Bo Jensen, Formand for Stilladssektionen

Relateret indhold