På konduktøruddannelsen, som løber over to dage med overnatning per modul, bliver kursisterne udfordret i mange af de forhold de møder på byggepladsen. Foto: Stilladssektionen

25.03.22 Stilladssektionen Nyheder

Konduktør på fire dage

I marts og april tilbyder sektionen igen Stilladssektionens Konduktørkursus til medlemsvirksomheder, som gerne vil give udvalgte ansatte mulighed for at blive konduktør

Har du nogen blandt dine ansatte, som har en konduktør i sig, så udbyder Stilladssek­tionen nu igen konduktøruddannelsen. Den henvender sig til medarbejdere med lyst og evne til at tage ansvar og ledelse. Deltager­ne får henover fire dage redskaber og kvalifikationer, som kan anvendes i praksis, og som gør deltagerne i stand til at styre en stilladsproduktion sikkert og effektivt efter uddannelsen. Der bliver taget afsæt i den enkelte deltagers faglige og personlige kompetencer.

- Vi lægger vægt på, at uddannelsen har fokus på kompetencer i fx forhandlingstek­nik og evne til at kommunikere i alle situationer og på forskellige niveauer. Vi har også fokus på værktøjer, som styrker deltagerne i forhold til personlig ledelse og ansvar, siger chefkonsulent i DI Byggeri Henrik Stig Sørensen og tilføjer:

- Uddannelsen er naturligvis åben for nuværende konduktører i branchen, og det er også oplagt at overveje medarbejdere, der har gennemført formandsuddannelsen og medarbejdere, der står over for at skulle påtage sig konduktøropgaver i virksomhe­den.

To moduler á to dage

Konduktøruddannelsen består af to moduler, der gennemgåes over 2x2 undervisningsdage på Gl. Avernæs Sinatur Hotel og Konference i Ebberup. I uddannelsen indgår såvel bløde som hårde temaer, som konduktører har brug for at vide noget om i hverdagen på byggepladsen. I den hårde ende fremhæver Henrik Stig Sørensen:

  • Overenskomst og priskurant
  • Kalkulation og omkostningsstyring i forhold til projekter
  • Grundprincipper og regelsæt for entrepriseretslige aftaleforhold i AB18
  • Grundlæggende statik og forståelse for normer, regler og sikkerhed
  • Virksomhedsforståelse og produktions­omkostninger

Og kurserne har også stort fokus på de personlige egenskaber som

  • Personlig ledelse og planlægning
  • Kommunikation i teams og konflikt­håndtering
  • Forhandlingsteknik og samarbejde
  • Virksomhedsrettet ledelse og styring af kvalitet i virksomheden

- Vi forventer med andre ord, at deltagerne får indsigt i mellemlederrollen og bliver i stand til at tage redskaberne i brug i praksis efter endt uddannelse, understre­ger Henrik Stig Sørensen.

Praktiske forhold

Der er altid plads til 16, og pladserne tildeles efter ”først-til-mølle”-princippet. Til opstart på modul 1, er der tilmeldt 13 deltagere til kurset. Modul 1 blev afholdt den 8. og 9. marts og Modul 2 afholdes den 6. og 7. april og begge moduler er med overnatning på Gl. Avernæs Sinatur Hotel og Konference, Helnæsvej 9, 5631 Ebberup.

Tilmelding

Tilmeld dig her: Stilladssektionens konduktørkursus Modul 1 og 2

Spørgsmål kan rettes til chefkonsulent Henrik Stig Sørensen på telefon 29 74 32 94 eller mail: hss@di.dk eller kursusinstruktør Lars Kure, Fagakade­miet på telefon 22 13 30 61, eller mail lk@ fagakademiet.dk

Skrevet af:

Mogens Hjelm

Relateret indhold