13.07.23 Stilladssektionen Nyheder

Brug udvalgene: Uddannelsesudvalget er klar

Stilladssektionen tror på, at mange tvister kan undgås ved at klare problemerne på interne linjer. Uddannelsesudvalget er klar ved telefonen.

Opstår der tvist med en elev under uddannelse er den hurtige løsning ofte at afbryde samarbejdet og dermed ofte den unges uddannelse.

Det kan være den rigtige løsning, men i en tid med mangel på arbejdskraft er der god grund til at overveje, om man kan finde andre løsninger. Vi skal værne om ressourcerne - også de menneskelige.

- Kommer der en tvist - så tæl til ti. Mange tvister kan nemlig løses og forliges stille og roligt, siger Nis Bernstorf Lorenzen fra Stilladssektionens Uddannelsesudvalg.

Undgå, at der bliver en "sag"

Han opfordrer derfor medlemmer, som løber ind i en potentiel sag med en lærling, til at kontakte uddannelsesudvalget, som er klar til at hjælpe med at finde en løsning.

Vedstående er der telefonnumre på samtlige medlemmer af uddannelsesudvalget, som medlemmerne kan vælge at tage en snak med inden det eventuelt ender med en sag.

- Vi har gennem årene set, at mange sager hurtigt bliver firkantede og unødvendigt juridiske. Det er ikke altid godt at starte med den hårde jura. Ofte kan dialog - og gerne med en tredjepart fra Uddannelsesudvalget - bidrage til at lande et forlig, så vi undgår at afbryde uddannelsen, siger Nis Bernstorf Lorenzen.

Gevinst for branchen

Det er uddannelsesudvalgets erfaring, at alt for mange kræfter bliver brugt i det faglige system.

- Kan vi undgå eller blot reducere antallet af sager, så er det en forhåbentligt en gevinst for hele branchen på sigt, siger Nis Bernstorf Lorenzen.

Kontakt

Uddannelsesudvalget i Stilladssektionen

ØSTDANMARK

Direktør i Herlev Stilladser
Kurt Bo Jensen
telefon 44915910

Direktør i Rodahl Stilladser
Nis Bernstorf Lorenzen
telefon 70267087

VESTDANMARK

Direktør i Byens Stilladser
Søren Engsfeldt
telefon 22473085

Konsulent i Brunsgaard
Brian Sandgaard
telefon 25357813

Skrevet af:

Mogens Hjelm

Relateret indhold