Øverst tv. Jesper Christiansen, stilladsfaglærer; nederst tv. Brian Ingeman Krøyer Nielsen, stilladsfaglærer; th. Morten Haubjerg, Udannelsesrådgiver.

27.03.23 Stilladssektionen Nyheder

Stor interesse på EUC Nordsjælland Audebo-skolen for kurser på engelsk

Verden er i forandring, og det mærker EUC Nordvestsjællands afdeling på Audebo-skolen, hvor efterspørgslen på AMU-kurser på engelsk er stigende. Et netop afviklede systemstilladshold på engelsk blev et kæmpe hit.

Verden er i forandring, og det mærker EUC Nordvestsjællands afdeling på Audebo-skolen, hvor efterspørgslen på AMU-kurser på engelsk er stigende. Et netop afviklede systemstilladshold på engelsk blev et kæmpe hit.

Også bygge- og anlægsbranchen ansætter flere med en anden baggrund end dansk. Derfor er det efterhånden nødvendigt, at alle kan et minimum af engelsk fagsprog i hverdagen på jobbet.

Ventelister

Det er også baggrunden for, at EUC Nordvestsjællands afdeling på Audebo-skolen har systemstillads på engelsk på programmet. Og det sker samtidigt med et hold på dansk. Det betyder, at der kan drages en masse gode erfaringer på tværs.

Det er læren af det første ”mixhold” i januar, og derfor kommer der nye ”mixhold” her til sommer.

- Kurserne bliver hurtigt udsolgt, og der er ventelister. Derfor er det besluttet, at der skal følges op med kursus på engelsk i perioden 5/6 – 23/6 2023, fortæller Morten Haubjerg fra Audebo.

EUC Nordvestsjælland deltager i et EU socialfondsprojekt – FEMERN Fyrtårn. Her er der fokus på stilladsbranchen og her bliver alt undervisningsmateriale gennemgået med henblik på digitalisering.

- Vi som undervisere kan præsentere og aflevere opdateret undervisningsmateriale til deltagerne på kurserne, fortæller de er to dygtige stilladsfaglærere, der står for både det danske og engelske hold, Jesper Christiansen og Brian Ingemann Krøyer Nielsen.

De glæder sig over, at de begge efter afviklingen af de afsluttede hold har modtaget feedback fra virksomhederne om det digitaliserede undervisningsmateriale.

Mix i praksis

På mixholdene foregår teorien adskilt på dansk og engelsk, men når praksis skal indøves udenfor, bliver de to hold mixet. De to faglærer, der hele tiden følger holdene, vil igennem de 15 dage på kurset sikre, at alle lærer at opstille, ændre og nedtage både ramme-, søjle- og rullestilladser.

- Samtidig udnytter vi, at både det danske og engelske fagsprog indenfor stillads bliver styrket. Det er en unik mulighed for alle parter, fastslår Morten Haubjerg.

Systemstillads på engelsk

  • Systemstillads kursus – skolefag 44004
    – 1 hold på engelsk og 1 hold på dansk
  • Begge hold afvikles i perioden 05. juni – 23. juni 2023
    Audebo Skolevej 6B, 4300 Holbæk
  • Tidspunkt kl. 7.30 – 14.54
  • Pris 134,00 kr./dag – med forbehold for ændringer ifm. Finansloven 2023
  • VEU-refusion - 911 kr./dag

Tilmelding

Tilmeld via www.voksenuddannelse.dk. Søg på 315412885668 for engelsk, og 315412885651 for dansk hold

Skrevet af:

Mogens Hjelm

Relateret indhold