02.11.20 Træsektionen Nyheder

Tømrerhandels salg- og leveringsbetingelser

De salgs- og leveringsbetingelser som langt de fleste tømrerhandlere benytter, kan give store problemer for den enkelte håndværksvirksomhed. Vi vil gerne høre, om du har haft problemer? Klik her og læs mere.

De salgs- og leveringsbetingelser som langt de fleste tømrerhandlere benytter, kan give store problemer for den enkelte håndværksvirksomhed. Salgs- og leveringsbetingelserne er lavet af tømrerhandlernes brancheorganisation Danske Byggecentre og kaldes i daglig tale DB 20.

Salg- og leveringsbetingelserne (DB20) er udformet så tømrerhandlen typisk ikke påtager sig samme ansvar for de produkter, der leveres,  som det ansvar som håndværksvirksomheden påtager fx gennem AB18 over for bygherren. Det kan betyde en meget stor risiko for håndværksvirksomheden den dag, der er problemer med og fejl ved leverancen fra tømrerhandlen.

I Træsektionen arbejder vi på, at hjælpe vores medlemmer med at tackle situationen, og derved undgå risikoen, som i yderste konsekvens kan være livstruende for virksomheden.

Første skridt er at skabe et overblik over problemerne med salgs- og  leveringsbetingelserne. Vi vil derfor meget gerne høre fra dig, hvis du har stået i en situation, hvor din tømrerhandels salgs- og leveringsbetingelser har givet dig problemer og måske endda tab.

Skriv eller ringe til mig, og fortæl om dine oplevelser. Jeg håber at høre fra dig inden 9. november 2020.

På forhånd tak.


Med venlig hilsen

Jesper Salling Nielsen

Chef for Træsektionen

Mail: jesn@di.dk

Tlf: 2020 3636