10.05.20 Træsektionen Nyheder

Få 90.000 kr. til den grønne og cirkulære omstilling

Vil du udvikle din virksomhed i en grøn og cirkulær retning? Nu har du muligheden for at deltage i Grøn Cirkulær Omstilling, der er et nationalt projekt for små og mellemstore virksomheder i Danmark. Du kan ansøge om midlerne nu.

Projektet Grøn Cirkulær Omstilling vil hjælpe blandt andet byggeindustriens virksomheder med at implementere grønne og cirkulære forretningsmodeller i perioden 2020-2022. Det kan enten foregå gennem individuel rådgivning, kollektive forløb eller korte intensive forløb. I alt vil projektet hjælpe over 450 danske små og mellemstore virksomheder.

Hvad får virksomheden ud af at deltage i Grøn Cirkulær Omstilling?
Ved at deltage i projektet får din virksomhed adgang til professionel konsulentstøtte, en konkret plan for den grønne og cirkulære omstilling og udvikling af nye forretningspotentialer. Samtidigt bliver I forberedt på den stigende efterspørgsel på bæredygtige produkter og produktion.

Virksomheden vil udvikle sig fra at være en lineær til en cirkulær forretning ved for eksempel at designe, producere eller sælge produkter, der holder længere, er lettere at reparere og renovere, kan skilles ad, så materialer kan genanvendes, kan udlejes i stedet for at blive solgt eller består af organiske og fornybare materialer.

Princippet er, at alle byggematerialer skal genbruges i et lukket kredsløb med vedvarende energikilder og uden miljøskadelige stoffer eller spild.

Den grønne cirkulære omstilling åbner for nye muligheder for handel og jobskabelse, mindsker klimapåvirkninger og muliggør besparelser i ressourcer og omkostninger.

Krav til deltagelse i projektet
For at deltage i projektet skal din virksomhed være en lille eller mellemstor virksomhed med maksimalt 250 medarbejder og en omsætning på maksimalt 373,6 mio. kr. Virksomheden må ikke være en del af eller ejet af en større virksomhed. Din virksomhed skal også selv fastsætte og registrere den aftalte udviklingstid. Forløbet er i gennemsnit på 380 timer.

Derudover skal ledelsen i virksomheden være klar på at udvikle et produkt eller skabe en produktion i en mere grøn og cirkulær retning. Virksomheder, der ansøger, skal helst ikke have været en del af lignende projekter tidligere.