27.03.23 Træsektionen Nyheder

Exoskeletters betydning for blandt andet tømrer

Vær med til at få undersøgt om brug af exoskeletter kan reducere den fysiske belastning i arbejdet

Siden efteråret 2022 har Det Nationalt Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) gennemført forsøg med exoskeletter inden for murerbranchen i forbindelse med opmuring. Formålet er, at undersøge om brug af exoskeletter kan reducere den fysiske belastning blandt bygningsarbejdere samt udvikle branchespeciffike værktøjer for god implementering af exoskeletter på arbejdspladsen. 
 
Hvis exoskeletter kan reducere de fysiske belastninger i arbejdet og implementeres på en god og bæredygtig måde, har de potentiale til at forbedre og forlænge arbejdslivet for arbejdstagere med fysisk betonet arbejde.

Hvad søger vi?

Der søges ca. 7 tømrere, der arbejder med opsætning af gipslofte eller lignende, der er planlagt til at løbe frem til sommeren 2023. Derfor søges der virksomheder, der har relevante opgaver her i foråret til undersøgelsen.

Hvad får I som virksomhed ud af at deltage?

  • De deltagende virksomheder vil:
  • få mulighed for at teste ny teknologi i form af exoskeletter på egen krop og dermed være med helt fremme i feltet i forhold til dette nye hjælpemiddel.
  • få udleveret praktiske vejledninger til brug og implementering der udarbejdes baseret på erfaringerne fra alle deltagende virksomheder, til samlet gavn for det fremadrettede arbejdsmiljøarbejde.
  • være med til at udvikle branchen

Hvad kræver det for at deltage?

  • Hver deltager skal udføre arbejde med og uden exoskelet. Under arbejdet  skal deltagerne desuden have klistret måleudstyr på kroppen, så muskelbelastning og kropsposition kan bestemmes.
  • Måleudstyret er ikke til gene for arbejdet, men da det tager tid at påføre deltageren og målingerne kræver tid, vil der opstå et produktionstab.

Kontakt

Vil I vide mere eller ønsker at deltage i undersøgelsen, kan I kontakte Chefkonsulent Anders Svendsen i DI på tlf. 6114 5010 eller asv@di.dk.

 

Relateret indhold