Fire uger mere i tømreruddannelsen til bæredygtigt byggeri
Træsektionen opfordrer sammen med DI til en grøn omstilling af tømreruddannelsen. Det er de stigende krav til bæredygtigt byggeri, som kræver nye kompetencer, for at kunne støtte Danmarks klimamål.
Træsektionen og DI mener, at tømrerbranchen er en nøglespiller i kampen for klimaneutralitet inden 2045. Tømrerbranchen beskæftiger over 41.000 mennesker, og udgør derfor en stor del af bygge- og anlægsbranchen.
Derfor har DI og 3F i Det Faglige Udvalg arbejdet på en undersøgelse af tømreruddannelsen, som har skulle afdække, hvordan uddannelsen kan bidrage mere effektivt til realiseringen af klimamålene. Her forudser man en stigende efterspørgsel på klimabevidste boliger og mener, at tømreruddannelsen skal tilpasses for at imødekomme dette krav.
Forlæng uddannelsen – og inkluder bæredygtighed
Konklusionen er, at tømreruddannelsen har brug for at blive forlænget fire uger, og gå fra 30 til 34 ugers skoleundervisning, for at inkludere de nødvendige grønne kompetencer. En sådan investering i uddannelsen vil hurtigt kunne mærkes på arbejdsmarkedet takket være uddannelsens størrelse.
”Jo længere tid, der går, før vi forlænger og tilpasser tømreruddannelsen, des større bliver opgaven med at efteruddanne arbejdsmarkedet med AMU-kurser. Vi må ikke lade denne udfordring vokse os over hovedet,” udtaler Ole Gregersen, formand for Træsektionen Uddannelse- og efteruddannelsesudvalg og del i formandskabet for Træfagenes Byggeuddannelse.
DI peger på, at uddannelse og grøn omstilling går hånd i hånd og beder derfor politikerne om at støtte denne grønne omstilling af tømreruddannelsen.
”Jeg er sikker på, at de nye kompetencer hurtigt vil komme ud og have en effekt på arbejdsmarkedet. Men vi har brug for at handle nu” tilføjer Ole Gregersen.
Det vil være en vigtig sejr for Træsektionen. Og vi kan derfor ikke andet end at opfodre politikerne til at handle, for at undgå en større udfordring med efteruddannelse af arbejdsmarkedet i fremtiden.