Fra familievirksomhed til fremtidens tømrerbranche
Mød Pia Jepsen, direktør for Tømrer- og Snedkerfirmaet Jeppe Jepsen A/S, og er en del af Træsektionens Regionsudvalg Hovedstaden, deler sine erfaringer og visioner for fremtiden i tømrerbranchen.
Jeg vil gerne være med til at forme vores branches politiske retning, og have en mere direkte dialog – særligt mellem dem, som skriver paragrafferne, og alle os, som skal efterleve dem Pia Jepsen
Dette udtaler Pia Jepsen, direktør for Tømrer- og Snedkerfirmaet Jeppe Jepsen A/S. Hun har formået at vækste og modernisere familievirksomheden Jeppe Jepsen A/S. Derudover er hun er engageret i Træsektionens Regionsudvalg Hovedstaden, hvor hun arbejder for at fremme uddannelse og synliggørelse af håndværksfaget.
”Noget, der virkelig motiverede mig til at blive en del af regionsudvalget, var at arbejde med ligesindet, der deler samme interesse og mål for vores håndværk, samt at få muligheden for at lære og vokse i et professionelt netværk,” siger Pia Jepsen.
Vejen ind i tømrerbranchen
Pia blev uddannet som bygningskonstruktør fra BTH Haslev i 2009 og tog derefter kloakmesteruddannelsen. Hun startede sin karriere hos Rockwool, men besluttede sig efter to år for at træde ind i familievirksomheden, som hendes far grundlagde i 1976.
”Tingene gik stærkt, og jeg nåede ikke mange byggesager, før jeg indså, at jeg skulle enten være byggeleder eller være daglig ansvarlig for virksomheden” fortæller Pia.
I dag, 12 år senere, er Pia direktør for en virksomhed med 50 ansatte, herunder 14 lærlinge, fire byggeledere, en bogholder og en administrativ medarbejder. Virksomheden er også blevet styrket gennem et succesfuldt generationsskifte og tilføjelsen af to partnere.
En del af et netværk
For Pia Jepsen var motivationen for at blive en del af Træsektionens Regionsudvalg Hovedstaden at arbejde sammen med ligesindede, der deler hendes interesse og mål for håndværksfaget. Hun ser det som en mulighed for at lære og vokse i et professionelt netværk og for at have en direkte dialog med dem, der udformer lovgivningen, og de udførende.
Hertil understreger Pia, at den faglige sparring og videndeling med dygtige kon-kollegaer er vigtig for hende. Deltagelsen i Regionsudvalget bidrager med nu viden, som hun også kan tage med hjem, og som kan styrke baglandet og gøre hende klogere.
De unge er fremtiden
Pia Jepsen har klare visioner og mål for Region Hovedstaden. Hun ønsker at fokusere på uddannelse og synliggørelse af håndværksfaget. Hun vil skabe en positiv debat om fordelene ved at blive en dygtig håndværker og fremhæve de mange facetter af uddannelsen.
Der er mangel på dygtige håndværkere, og de gode oplevelser skal fylde mere i medierne og på folkeskolerne. Hun ønsker også et større politisk samarbejde for at forbedre fagskolerne og opgradere deres maskinpakker. I hendes virksomhed har de en målsætning om, at 30 % af de ansatte skal være lærlinge.
Pia ser flere udfordringer og muligheder i tømrerfaget. Asbest og materialemangel er store udfordringer, men der er også muligheder for at bidrage til sundere huse og energibesparelser. Bæredygtighed og miljøvenlige materialer vil få øget fokus, ligesom arbejdssikkerhed og sundhed. Efteruddannelse af håndværkere er vigtig, da faget bliver mere teknisk og komplekst.
Der er meget at navigere i, og derfor arbejder Pia til daglig for at skabe og styrke virksomheden:
Jeg ønsker at skabe en virksomhed hvor alle er glade, og alle kan lide at møde ind hver dag – et sted hvor vi tager ansvar alvorligt. Pia Jepsen
Her understreger Pia Jepsen også, at man som håndværkervirksomhed har et ansvar for at uddanne unge mennesker, da der er stort behov for dem – både nu, men også i fremtiden.