GettyImages
15.06.22 DI Vand Nyheder

DI Vand byder verdens største vandkonference velkommen

DI Vand er helt inde i maskinrummet i arbejdet med verdenskonferencen, så vi får eksponeret danske bæredygtige vand- spildevand og klimatilpasningsløsninger til omverden.

Op mod 10.000 delegerede deltager i IWA World Water Congress & Exhibition 2022 der løber af stablen den 11.-15. september i København. Det er en global verdenskonference på vand som sidst besøgte Danmark i 1992. Temaet denne gang er Water for Smart Livable Cities, hvor Danmark for alvor kan vise vores økosystem frem med et samlet vandtab i ledningsnettet på 6 pct. og spildevandsanlæg der producerer op mod 180 pct. energi til de op mod 10.000 delegerede.

Director i DI Vand, Mads Helleberg Dorff, udtaler i den sammenhæng:

”Danmark er verdensførende på vandteknologiområdet målt på både patenter og eksport pr. indbygger, men vores position er under pres i en dynamisk verden. I DI Vand ønsker vi derfor øget fokus på at fastholde og udbygge vores supermagtsstatus på vand. Det gælder både nationalt og internationalt. Og her indtager IWA World Water Congress & Exhibition i 2022 i København en meget velkommen aktivitet og udstillingsvindue. I DI Vand er vi derfor helt naturligt dybt involveret i at få konferencen til at blive en succes. Det gælder både på de store linjer ift. det politiske topmøde, men også helt konkret ift. særlige kommercielle business sessions og udstillingerne, der løber sammen med kongressen”.

Hvad kan du forvente?
I Industriens Hus vil DI Vands medlemsvirksomheder byde IWA World Water Congress & Exhibition velkommen med en særudstilling omkring vandets kredsløb og nyeste teknologi på området. I Bella Center bliver DI Vands medlemmer sat i centrum, hvor du kan møde op mod 80 danske udstillere, danske og udenlandske ministre, samt beslutningstagere, virksomhedsdirektører og forsyningsdirektøren fra hele Europa og omverden.

Mandag den 12. september  afholder vi SUMMIT for verdens ministre, topledere og virksomhedsdirektører til et dagstopmøde med politisk spot på, hvordan vi løser verdens vandkrise, og her er danske vandløsninger et vigtigt element i at afbøde krisen. Derudover vil du også have mulighed for at deltage i Aquaporins Water Sommerlier, hvor du kan smage og nørde vand fra hele verden. Hvis du er DI Vand medlem er du også inviteret til vores VIP arrangement med WTA EU om aftenen i Bella Center, hvor DI Vands virksomheder møder CEO's fra de største europæiske forsyninger til en diskussion og dialog omkring 'Digitalized Water Cycle'. Igen et sted, hvor Danmark er førende.

Tirsdag den 13. september  afholder DI Vand i samarbejde med Rambøll, ATV, Niras og IWA special group et dagsforum for Industrial Water Users. Her er den vandforbrugende industri inviteret til en dialog omkring spildevand, vandgenbrug og vandeffektivitet i Industrien. Flere store udenlandske såvel som danske virksomheder deltager. Mød bl.a. Dao Chemicals, Nestle, Carlsberg og Danish Crown. Vi afslutter med en reception, hvor bl.a. Fødevareministeren Rasmus Prehn deltager til en reception sidst på dagen.

Onsdag den 14. september  bliver en dag med fokus på vækst og innovation. Her er DI Vand med i arbejdet om at belyse mulighederne ved Erhvervsfyrtårn Midtjylland, Water Valley Denmark, såvel som nye innovationsmuligheder i Danmark.

Kort og godt er DI Vand aktive i flere arrangementer på den danske scene, og særligt har vi fire Business Forum Sessions, hvor alle er inviteret. Så tøv ikke med at deltage, hvis du er interesseret i følgende temaer:

  • Alternative Water sources for Water supply  
  • Climate adaptation - Turning necessity into benefits
  • Stop water losses - Danish Leakage management Solutions 
  • The road towards a Climate and Energy neutral Water sector 

Fra DI Vand og på vegne af den danske vandsektor glæder vi os til et brag af en uge, hvor vi for alvor giver den danske vandsektor den fyrtårnsstatus det fortjener. Danmark er det land i verden med flest vandpatenter pr. indbygger og størst eksport af vandteknologi pr. indbygger – desværre ser vi at vores eksport har tendens til stagnation, og vi får langt fra udnyttet potentialet og den globale efterspørgsel. Læs meget mere på World Water Congress & Exhibition

Vi ses! Har du spørgsmål eller ønsker at blive medlem af DI Vand kontakt os på  divand@di.dk.

Mathias Thuborg Madsen
Skrevet af:

Mathias Thuborg Madsen

Relateret indhold