25.05.22 DI Vand Nyheder

Stort fokus på Indien i DI Vand

DI Vand har siden etableringen af det dansk-indisk Green Strategic Partnership arbejdet på at etablere flere og tættere relationer mellem Danmark og store indiske koncerner, hvilket senest er udmundet i en MoU på vegne af den danske vandsektor med Larsen and Toubro.

Med den grønne strategiske partnerskabsaftale har Danmark og Indien indgået et ambitiøst samarbejde, der kombinerer dansk ekspertise og erfaring med indisk skala og ambition. Det er et skridt på vejen hen mod, at få Indien til at implementere bæredygtige vand-, spildevand- og klimatilpasningsløsninger, som taler direkte ind i den fyrtårnsposition på vandområdet. Det kan direkte oversættes til eksempelvis indisk energieffektivitet i vandinfrastrukturen, grøn energiproduktion på spildevandsanlæg og lavt vandtab i ledningsnettet.

Eksportpotentialet for danske vandløsninger til Indien er stort og vi kommer tættere på for alvor at få hul igennem. Sammenligner man med Kina, hvis indbyggertal og BNP-vækst er på niveau med Indiens, investerer Kina næsten 1 kr. pr. indbygger i vandløsninger fra Danmark om året. Begynder Indien at investere lige så meget pr. indbygger i danske vandløsninger, giver det danske vandvirksomheder et årligt eksportpotentiale på 1,3 mia. kr. i kontrast til 2021 niveauet på 224 mio. kr..  

Indien er er derfor i stærkt fokus for tiden. DI Vand har som et led i  samarbejde med DI’s kontor i Indien arrangeret tre online workshops med Larsen & Toubro (L&T), hvor der til den første workshop deltog 80 L&T eksperter fra vandområdet. Det var en kæmpe succes, og en god mulighed for at diskutere grøn dansk vandteknologi og implementeringsmuligheder i Indien og L&T’s projekter. Dertil var DI Vand inde i maskinrummet i forbindelse med besøg af Indiens Premierminister Narendra Modi i København den 3.-4. maj 2022 og er igen med, når Danish Water Week i Indien løber af stablen den 12. juni. Sidstnævnte er vigtigt for at holde momentum på det store fokus Danmark har fra indiske aktører. Danish Business Delegation to New Delhi (danskindustri.dk)

DI Vand arbejder i øjeblikket sammen med DI’s kontor i Indien og L&T om aktivteter i forlængelse af den underskrevne MoU, hvor aktører såsom Water Valley Denmark ligeledes tænkes involveret.

Læs hele MoU med L&T: Kun for medlemmer - DI (danskindustri.dk)

Læs mere om Modis besøg i København: DI Vand indgår vigtig samarbejdsaftale med førende indisk virksomhed - DI (danskindustri.dk)

Christoffer Andresen Madsen
Skrevet af:

Christoffer Andresen Madsen

Relateret indhold