Foto: Colourbox
02.11.22 DI Vand Nyheder

Vand skal være et bærende element i et nyt regeringsgrundlag

DI Vand arbejder på at få vandsektorens muligheder og potentialer positioneret og reflekteret i et nyt regeringsgrundlag. Vand skal være en central del af fremtidens politik.

Efter folketingsvalget blev udskrevet tirsdag den 1. november har DI Vand arbejdet tæt sammen med en håndfuld kandidater og partier om en vækstplan for vandsektoren. Det helt centrale har været, og er stadig, at vi får vand fremhævet i et kommende regeringsgrundlag uanset konstellation. Under valgkampen har vi arbejdet med bl.a. SF, Konservative, Venstre og Socialdemokratiet omkring debatindlæg og skriftlige notater til partiernes interne drøftelser og valgdebatter.

Nedenfor kan du læse indlæg, hvor DI Vands chef, Mads Helleberg Dorff, har sat fokus på vandområdets potentialer og udfordringer for vækst, velfærd, miljø og klima.

SF og DI: Rent vand bliver prioriteret for lidt, og det skader eksporten - Altinget

Vandsektoren når først sit eksportmål med 20 års forsinkelse – Clean Tech Watch

Nye tal viser markant fald i udviklingsstøtten til vandteknolog – Clean Tech Watch

DI Vand sætter pris på, at flere politiske partier har sat fokus på vandproblematikkerne, og at flere af kandidaterne i løbet af valgkampen har bakket op om DI Vands ønske om en vækstplan på vandområdet. Det kan du læse om her:

Politikere efterlyser handleplan for vandsektorens eksportpotentiale (ctwatch.dk)

Anna Holm Pedersen
Skrevet af:

Anna Holm Pedersen

Relateret indhold