31.07.20 VikarBranchen Nyheder

Vikarjobbet giver mulighed for at dyrke passionen

For tre år siden tog Michael Matheson springet og sagde lederjobbet op for at fokusere mere på sin kunst. Selvom det gav lidt bekymringer i starten, har det vist sig at være et godt skridt på vejen til at kunne leve af passionen.

Måske drømmer du om at kunne mest mulig tid på det, du allerhelst vil.

Det gør Michael Matheson, der med en baggrund fra Kunstakademiet gerne vil kunne leve af at tegne. Derfor traf han et modigt valg for tre år siden.

Sagde lederjobbet op og blev vikar

Tidligere havde Michael et krævende lederjob med ansvar for 20 til 25 medarbejdere. Det betød, at det var svært for ham at fordybe sig i sine værker, sådan som han gerne ville. For tre år siden tog han springet og sagde jobbet op. I stedet valgte han at blive vikar.

Nu arbejder han med sårbare borgere i tre forskellige kommuner. Som vikar har han selv stor indflydelse på, hvornår han vil arbejde.

- Det spiller godt at have friheden og et bredt udvalg af arbejdsopgaver i vikarbranchen. Jeg er blevet positivt modtaget på de institutioner, hvor jeg arbejder, og jeg har mulighed for at være hos de arbejdsgivere, som jeg har god kemi med. Til forskel fra at skulle kende til et specifikt attraktivt sted fra start, får man hos vikarbureauet muligheden for at afprøve forskellige arbejdspladser, fortæller Michael.

Når passionen ikke føles som et arbejde

I starten var Michael nervøs for, om han kunne få tiden og økonomien til at hænge sammen. Det er han ikke længere.

Nu arbejder han 40 til 45 timer i nogle uger. Til gengæld kan han fordybe sig helt i kunsten i andre perioder.

I dag ser han lyst på fremtiden og på muligheden for at kunsten bliver en levevej.

- Gennem vikarjobbet kan jeg bedre forvalte min egen tid. Min plan er, at jeg med tiden kan skifte vikartimerne ud med at sælge mine egne ting. Drømmen er, at jeg kan leve af en passion, der ikke føles som et arbejde, siger han.