06.10.20 VikarBranchen Nyheder

Vikarjobbet blev vendepunktet for Jørgen efter en ulykke

For Jørgen Abrahamsen blev en Facebook-annonce fra et vikarbureau et vendepunkt i en ellers trist hverdag. I dag går han glad hjem fra arbejde, selvom alle havde afskrevet ham.

- Vikarjobbet er det største, der er sket for mig i forhold til, hvor jeg var.

Sådan lyder ordene fra 60-årige Jørgen Abrahamsen, når han skal beskrive sin tilværelse som vikar.

Han er oprindeligt uddannet pladesmed og automekaniker, og i 30 år kørte han turistbus. Indtil en ulykke ændrede alt for ham.

Alle afskrev Jørgen – undtaget et vikarbureau
Et 56 tons tungt entreprenørkøretøj påkørte Jørgens bus med 73 km/timen. Det var tæt på at koste ham livet. Og han fik at vide, at han aldrig kom til at gå igen.

Heldigvis kom han på benene, og en søndag formiddag spottede han en annonce på Facebook, der ændrede hans liv. Annoncen kom fra et af VikarBranchens bureauer. De ledte efter vikarer.

Jørgen kontaktede bureauet med det samme. Det gav pote, for efter kort tid kom han til samtale og blev vikar.

- Efter ulykken havde alle afskrevet mig. Som vikar oplever jeg, at der er brug for mig. Jeg får at vide af vikarbureauet, at jeg er værdsat. Når jeg går hjem om aftenen, er jeg glad for at have gjort en forskel.

Jobbet som vikar giver frihed og afveksling
Livet som vikar giver Jørgen nogle muligheder, som han ikke har i et fast job.

- Vikarjobbet giver mig en unik mulighed for at tilrettelægge min tilværelse som jeg har lyst. Jeg kan selv vælge, hvornår jeg vil have fri. Og så kan jeg lide mangfoldigheden i jobbet, fordi jeg kommer rundt på forskellige arbejdspladser og møder mange forskellige mennesker, fortæller han.

På spørgsmålet om, hvad han vil råde andre til, hvis de overvejer at blive vikar, svarer han helt klart:

- Det skal man ikke overveje, det skal man bare springe ud i. Jeg får tilbudt et vikariat, og så kan jeg give mig selv 100 procent og gå glad hjem fra arbejde. Jeg er lykkelig over at mærke, at jeg gør en forskel, slutter han.