04.03.19 VKH Nyheder

Download præsentationerne til informationsdagen om kosmetikforordningen her

Miljø- og Fødevareministeriet inviterer sammen med brancheforeningerne VKH og Kosmetik- og hygiejnebranchen til informationsdag om kosmetikforordningen med særlig fokus på mærkning og anprisning af kosmetiske produkter.

På informationsdagen, der afholdes den 5. marts i Aarhus og den. 7. marts i København, vil der være en kort introduktion til de krav, der stilles ved markedsføring af kosmetiske produkter. Formiddagens oplæg vil have særligt fokus på mærkning og anprisninger samt kontrol og håndhævelse. Eftermiddagens oplæg handler om aktuelle emner, eksempelvis reguleringen af CMR-stoffer, mikroplast, hormonforstyrrende stoffer og nano samt.

Download præsentationerne her.

Se programmet her.

- Informationsdagen er blevet en god tradition, som i år holdes for 4. gang. Dagen giver os mulighed for at fortælle branchen om aktuelle emner,  og vi får viden om, hvad branchen bakser med. Dagen bringer myndigheder, branche og interessenter tættere på hinanden, og det styrker det løbende samarbejde. Endelig er informationsdagen en kærkommen lejlighed til at informere bredt om reglerne og dermed sikre færre overtrædelser, siger kontorchef i Miljø- og Fødevareministeriet, Henrik Søren Larsen.

 

Dialog mellem myndigheder og virksomheder

Tidligere har informationsdagen om kosmetikforordningen været en gennemgang af reglerne, men i år vil vi også arbejde i grupper og inddrage deltagerne i nogle konkrete problemstillinger om mærkning og anprisning af kosmetiske produkter. Et af formålene med dagen er, at skabe en dialog mellem myndigheder og virksomheder, om de krav, der er nødvendige for at overholde lovgivningen, og hvad man skal være særligt opmærksom på, når man mærker og anpriser kosmetiske produkter.

Sekretariatsleder i brancheforeningen VKH, Helle Husum ser frem til informationsdagene og særligt dette års fokus på at belyse konkrete problemstillinger i grupper. - Vi ser informationsdagen som en vigtig tilbagevendende begivenhed, hvor myndighed, branche og en lang række virksomheder har mulighed for at indgå i tæt dialog om hinandens udfordringer og løsninger.

Informationsdagen 2019 afholdes den 5. marts i Aarhus (Comwell) og den 7. marts i København (Scandic Sluseholmen).