05.11.19 VKH Nyheder

DI og VKH er medafsender på Miljøstyrelsens forbrugerkampagne ’Gå efter god kemi’

I dag den 5. november lancerer Miljøstyrelsen forbrugerkampagnen ’Gå efter god kemi’, der skal hjælpe forældre med at undgå farlig kemi, når de handler på nettet, specielt uden for EU.

Mange danske familier køber en stor del af ”børnegearet” på nettet. Både legetøj, plejeprodukter, børnetøj og bleer ryger i den digitale indkøbskurv, primært fordi det er billigt og nemt. Men når du handler på nettet, særligt på sider udenfor EU, risikerer du at bringe skadelig kemi ind i hjemmet.

Børn er særligt sårbare overfor skadelig kemi, så står du midt i indkøbene til børneværelset, bør du tænke dig om en ekstra gang, inden du bestiller på nettet. Undersøgelser viser nemlig, at webshops uden for EU har problemer med at overholder EU’s kemikalieregler, og derfor kan f.eks. legetøj indeholde ulovlige stoffer.

For at hjælpe forbrugeren oplister kampagnen tre gode råd.

De tre gode råd

Tjek hvilket land varen bliver sendt fra
- er det indenfor EU, er du beskyttet af EU’s kemiregler.

Tjek sælgeren
- webshops i EU skal oplyse telefonnummer, mail, adresse og navn.

Drop købet
- hvis prisen er for god til at være sand.

Hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Da den nye kampagne er henvendt de danske forbrugere, betyder det business as usual for dig og din virksomhed. Men DI ved, at vores medlemmer bruger mange kræfter på at overholde alle regler i både Danmark og EU. Derfor er det også frustrerende at konkurrere med virksomheder, der ser stort på produktsikkerheden.

”Gå efter god kemi” synliggør problematikken med farlig kemi, og håbet er, at kampagnen kan hjælpe forbrugeren med at blive opmærksom på risikoen og træffe rigtige valg.

DI støtter kampagnen

Kampagnen er udviklet i et tæt dialog med en række aktører blandt andet partnerne i Kemikalieforum: Dansk Industri, Dansk Vask,- Kosmetik – og Husholdningsindustri (VKH), Danmarks Farve- og Limindustri, Astma-Allergi Danmark, Forbrugerrådet Tænk, Det Økologiske Råd, Center for Hormonforstyrrende Stoffer, Miljømærkningen Danmark, Plastindustrien, Fødevarestyrelsen, 3F, Kosmetik- og Hygiejnebranchen, Dansk Erhverv,  FDIH, Legebranchen - LEG og COOP.

Kristine Rald Johnsen
Skrevet af:

Kristine Rald Johnsen