Uddannelse

VSI arbejder aktivt for relevante og kvalificerende uddannelsestilbud, der løfter medarbejdernes kompetencer og branchens niveau.

Sikkerhedsvagt

Her kan du læse en kort beskrivelse af sikkerhedsvagtuddannelsen. Hvis du vil vide mere henvises til det direkte link i boksen til højre.

Hvad er uddannelsens formål?

Den uddannede sikkerhedsvagt skal i overensstemmelse med forskrifter og anvisninger have kompetence til at varetage de arbejdsopgaver, der er i vagtbranchen.

Endvidere skal sikkerhedsvagten have kendskab til de arbejdsopgaver, der udføres af specialiserede vagt og sikkerhedsmedarbejdere. 

Sikkerhedsvagten skal tillige gennem uddannelsen udvikle både sproglige, problemløsende, lærings-, sociale og personlige kompetencer til udøvelse af sikkerhedsvagtfunktionen.

Faglige krav

Konkrete områder, der indgår i uddannelsen, er grundlæggende vagt (AMU kursus) engelsk, idræt, dansk, psykologi, og samfundsfag. 

I hovedforløbet indgår endvidere kommunikation, konflikthåndtering og personlig sikkerhed, service i vagtbranchen, rapportering, retsregler og sikringsformer. 

De bundne specialefag dækker ronderende vagt og alarmpatrulje, stationær vagt og servicevagt. I de valgfrie specialefag kan der vælges mellem fag, der har som formål at udbygge kendskabet til vagt og sikkerhedsbranchen. Hertil kommer øvrige valgfag.