23.11.18 OPS Gode eksempler

Æstetik og brandsikkerhed forenes på rådhus

Københavns Rådhus har fået udført en gennemgribende brandsikring. Løsningen fra Siemens har betydet, at røgdetektorerne f.eks. er skjult i træpanelerne. Dermed er man ikke gået på kompromis med æstetikken på rådhuset.

Foto: Siemens

Københavns Rådhus stod færdigt i 1905 og er i dag blandt de ældste og mest bevaringsværdige rådhusbygninger i Danmark. Indvendigt er rådhuset rigt udsmykket med malerier og træudskæringer.

Siemens Building Technologies har gennemført en gennemgribende brandsikring af Københavns Rådhus. Det forbedrer sikkerheden for medarbejderne i huset og frigør samtidig ressourcer hos rådhusbetjentene, der får lettere ved at overvåge bygningen.

Vores samarbejde med Siemens imødekommer kommunalpolitikernes ønske om at sikre bygningen og dens kunstskatte mod brand og samtidig skabe større sikkerhed for medarbejdere og gæster, som dagligt er i huset. Med Siemens’ brandsikring af rådhuset undgår kommunen samtidig en prisstigning på forsikringen Karsten Hallander, teknisk chef på Københavns Rådhus

Simens har bl.a. installeret mere end 500 trådløse røgdetektorer på rådhuset for at skåne den bevaringsværdige bygning mest muligt. Detektorerne er skjult i træpaneler og loftsrosetter for at sikre den rette æstetik i løsningen.

Jeppe Kramer
Skrevet af:

Jeppe Kramer