09.10.18 OPS Gode eksempler

Mere sundhed for pengene med OPP-lager

Region Midtjylland har indgået et offentlig-privat partnerskab med DKI Logistics om driften af ét samlet regionslager. Regionslageret er det første af sin slags og skal stå for distributionen af varer fra mere end 1.300 leverandører.

Foto: Getty Image

Region Midtjylland har besluttet at indgå et offentlig-privat partnerskab med DKI Logistics A/S om driften af ét samlet regionslager i Region Midtjylland. Regionslageret, som skal ligge i Horsens, erstatter seks mindre hospitalslagre og skal derudover være lager for sociale tilbud, præhospitalet, praksissektoren og administrationen.

DKI Logistics A/S vandt regionens udbud, fordi virksomhedens tilbud var både billigst og havde den højeste kvalitet. DKI Logistics A/S har i en årrække drevet lager for sygehusene i Aarhus, og det er bl.a. disse erfaringer, som virksomheden bygger videre på, når regionslageret begynder de første leverancer i september 2019. 

Region Midtjylland bliver dermed den første region, som har valgt at konkurrenceudsætte hele opgaven med at etablere og drive ét samlet regionslager. Og det er da også en større opgave, som DKI Logistics A/S skal stå i spidsen for. Regionslageret får en årlig omsætning for en værdi af ca. 850 mio. kr. DKI Logistics A/S skal også stå for distributionen af de mange varer fra mere end 1.300 forskellige leverandører, der skal leveres til 110 regionale leveringsadresser samt 680 adresser på praksisområdet. 

Og det er netop beslutningen om at centralisere regionens mindre lagre og samle det under ét stort regionslager, som betyder, at Region Midtjylland med det offentlig-private partnerskab sparer op til 35 mio. kr. om året. Et samlet regionslager giver dels stordriftsfordele sammenlignet med flere og mindre lagre, men det betyder samtidig, at regionen fremover opnår mere fordelagtige priser på indkøb af varer som følge af færre og større leverancer til blot én adresse i regionen. 

Foruden selve driften af regionslageret skal DKI Logistics A/S, som led i det offentlig-private partnerskab, også bidrage til udvikling, forbedring og fornyelse af vareforsyningen i regionen. Det offentlig-private partnerskab kan netop nytænke den måde, velfærdsopgaver løses på, således at offentlige og private parter kan idéudvikle i samarbejde, hvilket kan give synergieffekter.

Både logistisk og økonomisk giver det god mening, da ét samlet regionslager både skaber stordrifts- og indkøbsfordele, som kommer regionen til gode Anders Kühnau, regionrådsformand (S), Region Midtjylland
Jeppe Kramer
Skrevet af:

Jeppe Kramer

Relateret indhold