Grafik: Dansk Industri
22.03.23 OK2023 Nyheder

Forligsmanden fremsætter mæglingsskitse

Forligsmanden har 22. marts 2023 fremlagt en mæglingsskitse, der skal forny en lang række overenskomster på det private arbejdsmarked i perioden til 1. marts 2025. Resultatet af afstemningen om det endelige mæglingsforslag, som forventes at blive fremsat lørdag i denne uge, bliver offentliggjort onsdag den 12. april.

Mæglingsskitsen omfatter både de overenskomster, hvor parterne selv har forhandlet sig frem til et resultat og de få overenskomster, hvor det ikke er lykkedes parterne at nå til enighed. 

På DI’s område er der indgået aftaler med fagforbund, der til sammen omfatter mere end 99 pct. af de overenskomstdækkede medarbejdere hos DI’s medlemmer. 

Mæglingsskitsen er udarbejdet af forligsmanden i samarbejde med DA og FH. På baggrund af skitsen udarbejder de det endelige mæglingsforslag, der forventes at blive fremsat lørdag den 25. marts 2023. 

Afstemningsresultat den 12. april

Det fremsatte mæglingsforslag skal vedtages af både arbejdsgivere og lønmodtagere, før det kan træde i kraft.  

Hos arbejdsgiverne sker det ved afstemning i DA’s bestyrelse. Hos lønmodtagerne sker det ved en urafstemning, hvor alle medlemmer af de involverede fagforbund kan stemme.

Hvis en af parterne stemmer nej til mæglingsforslaget, betyder det, at der kan udbryde storkonflikt.

Resultatet af afstemningerne skal foreligge onsdag den 12. april kl. 10.00. Senere samme dag vil forligsmanden offentliggøre resultatet. 

Flere OK2023-nyheder

Se alle nyheder om OK2023

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.