Foto: Getty Images
21.03.23 OK2023 Nyheder

Update om OK2023

Overenskomstforhandlingerne er gået ind i slutspurten. Få en hurtig status og overblik over de aftaler, som DI har indgået i den forløbne uge.

Overenskomstforhandlinger i slutspurt

Ifølge den seneste opgørelse fra Dansk Arbejdsgiverforening var den samlede forligsprocent mandag den 20. marts oppe på 96,4 pct. For de overenskomstdækkede medarbejdere i DI’s medlemsvirksomheder var forligsprocenten helt oppe på 98,4 pct.

Forligsmand Jan Reckendorff indleder tirsdag den 21. marts 2023 centrale forhandlinger med DA og FH om en samlet mæglingsskitse, der blandt andet vil indeholde vilkårene for de overenskomster, hvor det ikke er lykkedes at opnå enighed.

Se meddelelsen på Forligsinstitutionens hjemmeside

Forlig om Alarm- og Elektrikeroverenskomsten

Dansk Industri (DIO II) og Dansk El-forbund indgik 15. marts 2023 en 2-årig aftale om Alarm- og Elektrikeroverenskomsten, som dækker montører hos alarmvirksomheder.
Læs mere og hent forligsaftalen

Forlig om Ejendomsfunktionæroverenskomsten

DI og ESL under Serviceforbundet indgik 17. marts 2023 en 2-årig aftale om Ejendomsfunktionæroverenskomsten, som dækker medarbejdere beskæftiget med ejendomsadministration og service.
Læs mere og hent forligsaftalen

Forlig om El-overenskomsten

Dansk Industri og Dansk El-Forbund indgik 17. marts 2023 en 2-årig aftale om El-overenskomsten mellem DI DIO III og Dansk El-Forbund, der omfatter elarbejde.
Læs mere og hent forligsaftalen

Forlig om Fotografoverenskomsten

Dansk Industri og Dansk Journalistforbund indgik 16. marts 2023 en 2-årig aftale om Fotografoverenskomsten, som dækker medlemmer af Dansk Industri, der som hovederhverv foretager og videreforarbejder fotografiske optagelser, der udfører video og AV-produktion.
Læs mere og hent forligsaftalen

Forlig om Gartneroverenskomsten 

DI og 3F Den Grønne Gruppe indgik 19. marts 2023 en 2-årig aftale om Gartneroverenskomsten, som dækker medarbejdere beskæftiget i servicebranchen, ejendomsservicebranchen m.v.
Læs mere og hent forligsaftalen

Forlig om HK Overenskomsten (Byggeri)

DI Overenskomst III og HK Privat indgik 15. marts 2023 en 2-årig aftale om HK Overenskomsten.
Læs mere og hent forligsaftalen

Forlig om Industri-, Træ- og Møbeloverenskomsten

Dansk Industri og 3F Industrigruppen indgik 17. marts 2023 en 2-årig aftale om Industri-, Træ- og Møbeloverenskomsten.
Læs mere og hent forligsaftalen

Forlig om Isoleringsoverenskomsten

Dansk Industri og 3F Byggegruppe indgik 14. marts 2023 en 2-årig aftale om Isoleringsoverenskomsten der omfatter Teknisk Isolering.
Læs mere og hent forligsaftalen

Forlig om Jernbaneoverenskomsten for ikke-faglærte

Dansk Industri (DIO II) og 3F Transport indgik 17. marts 2023 en 2-årig aftale om Jernbaneoverenskomsten for ikke-faglærte.
Læs mere og hent forligsaftalen

Forlig om Maleroverenskomsten

Dansk Industri og Malerforbundet i Danmark indgik 17. marts 2023 en 2-årig aftale om Maleroverenskomsten.
Læs mere og hent forligsaftalen

Forlig om Mejeribranchens overenskomst med Dansk Metal og Dansk El-Forbund

DI Overenskomst II (Mejeribrugets Arbejdsgiverforening) og Dansk Metal og Dansk El-Forbund indgik 17. marts 2023 en 2-årig aftale om Mejeribranchens overenskomst, som dækker håndværkere ansat i mejeribranchen.
Læs mere og hent forligsaftalen

Forlig om Metal-, Blik- og Røroverenskomsten

Dansk Industri, Dansk Metal og Blik- og Rørarbejderforbundet indgik 17. marts 2023 en 2-årig aftale om overenskomst for Metal- og Blik- og Rørarbejde mellem DI DIO III og Metal og Blik- og Rørarbejderforbundet.
Læs mere og hent forligsaftalen

Forlig om Metal- Transportoverenskomsten

DIO I og Dansk Metal indgik 16. marts 2023 en årig aftale om Metal- Transportoverenskomsten, som dækker mekanikere på DIO I’s område.
Læs mere og hent forligsaftalen

Forlig om Taxikørsel Overenskomsten

ATD/DI og 3F Transport indgik 14. marts 2023 en 2-årig aftale om Taxikørsel overenskomsten, som dækker Taxachauffører i hele landet.
Læs mere og hent forligsaftalen

Forlig om Overenskomsten for Tekniske Funktionærer

DI Overenskomst II og Teknisk Landsforbund indgik den 14. marts 2023 en 2-årig aftale om Overenskomsten for Tekniske Funktionærer.
Læs mere og hent forligsaftalen

Forlig om Teknikeroverenskomsten

DI Overenskomst III og Teknisk Landsforbund indgik 17. marts 2023 en 2-årig aftale om Teknikeroverenskomsten.
Læs mere og hent forligsaftalen

Forlig om Vagt- og vagtassistentoverenskomsterne

Dansk Industri (DIO II) og Serviceforbundet/VSL indgik 13. og 16. marts 2-årige aftaler om vagt- og vagtassistentoverenskomsterne, som dækker vagtbranchen.
Læs mere og hent forligsaftalerne

Forlig om Vinduespolereroverenskomsten

DI og 3F Faglig Fælles Forbund, Transportgruppen indgik 19. marts 2023 en 2-årig aftale om Vinduespolereroverenskomsten, som dækker medarbejdere beskæftiget i servicebranchen.
Læs mere og hent forligsaftalen

 

Flere OK2023-nyheder

Se alle nyheder om OK2023

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.