Designtankerne bag udstillingen om DI's historie

Alle er velkomne i DI’s ydre foyer. Her har designbureauet Kollision udviklet en flot udstilling med DI’s spændende historie og gamle billeder fra arkivet i et helt nyt design, som hedder Multi Cell Platform. Læs om Kollions tanker bag designet af udstillingen her på siden.

Kollision og DI

I efteråret 2019 fik Kollision til opgave at designe et fleksibelt udstillingssystem til Dansk Industri (DI), der skulle bruges i foyeren i Industriens Hus, der vender ud mod den travle rådhusplads i Københavns centrum. Idéen var at skabe en generisk udstillingsplatform, som kunne rumme forskellige udstillinger gennem tiden.

Celler, celler og flere celler

Gennem designworkshops med DI udviklede Kollision konceptet Multi Cell Platform, der er baseret på en række bordlignende møbler opdelt i celler med integrerede lyskilder. Cellerne kan bruges individuelt, eller man kan slå dem sammen i større celler/områder. Her kan man placere traditionelle tryksager med tekst og grafik eller gå i højden ved at placere translucente kasser ligeledes med tryksag påmonteret.

Cellerne kan også indeholde touch-skærme, eller kan bruges til glasmontrer, hvori mindre objekter kan vises frem. Lyskilderne i de enkelte celler styres dynamisk af Kollisions MAP-software. I løbet af dagen tændes og styres lyset bagvedliggende alle cellerne - hovedsageligt med hvidt lys og subtile farver, hvilket giver et roligt udtryk, der glider over i flere farver og effekter om aftenen. Et webinterface gør det muligt for DI at udløse et antal effekter og lysscenarier efter behov. Derved kan man nemt skifte udstillingens udtryk, f.eks. i forhold til aktiviteter i byen eller i bygningen.

Kollision har designet Multi Cell Platform og det bagvedliggende softwaresystem. DI har udviklet udstillingsindholdet og kommunikationen i form af tryksager og film.

Kortdata
Kortdata ©2020 Google
KortdataKortdata ©2020 Google
Kortdata ©2020 Google

Praktisk information

Åbningstid:
Mandag – fredag kl. 8.00-17.00

Adresse:
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

Find vej
Camilla Benfeldt

Camilla Benfeldt

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3780
  • Mobil +45 5218 5901
  • Send e-mail