Klima og miljø

DI kan gøre en væsentlig positiv forskel gennem kloge og bæredygtige forbrugsvalg og processer. Særligt gennem brug af bæredygtig, grøn energi, et bæredygtigt køkken, genanvendelse i ejendomsdriften, høje standarder for bæredygtighed i vores indkøb samt fokus på grøn transport og klima.

Et grønt industriens hus

I DI har vi gode forudsætninger for at levere bæredygtige rammer for vores aktiviteter, fordi vi har moderne faciliteter til rådighed i Industriens Hus. Da Industriens Hus blev ombygget, blev det besluttet, at huset skulle have en grøn profil. Bæredygtighed blev derfor helt fra start tænkt ind i valget af materialer, indeklimaforhold, arbejdsmiljø og driften af huset. Blandt andet køber vi miljøvenlig el fra vedvarende energikilder og vi producerer selv en del af det via vores 470 m2 solceller på taget. Vi opsamler regnvand som bruges til skyl i toiletterne, gulvene er genanvendt affaldstræ, og 51 % af betonen i huset er genbrug fra den tidligere bygning. Derudover opvarmes Industriens Hus af fjernvarme og køles af fjernkøl.

Vi arbejder løbende på at gøre det endnu bedre ved blandt andet at arbejde med energioptimering, affaldshåndtering og indkøb. Sideløbende med det, arbejder vi på at forbedre vores kontormiljø ved at kombinere et attraktivt kontorområde med nye digitaliserede måder at arbejde på.

 

Et bæredygtigt køkken

DI's kantine- og restaurantservice spiller en afgørende rolle i at reducere miljøpåvirkningen i hele vores forsyningskæde, lige fra indkøb til affaldshåndtering. Vi har særligt fokus på at øge vores forbrug af grøntsager og reducere madspild, og vi har allerede sat os konkrete målsætninger om, at 80% af vores grøntsagsindkøb skal være sæsonbestemte eller fra nærmiljøet.

Køkkenet har også sin egen produktion af krydderurter på taget af Industriens Hus, og vi følger nøje med i markedets udvikling, stiller krav til vores leverandører og påvirker madkulturen og forbruget, så godt vi kan. Vi sætter en ære i at arbejde med lokale fødevareproducenter for at fremme bæredygtighed og støtte vores lokale samfund. Vi prioriterer indkøb af varer, der minimerer negativ påvirkning af biodiversitet, mindsker CO2e udledning og sikrer dyrevelfærd.

 

Ansvarligt indkøb

I DI vil vi gerne sikre, at de ydelser og produkter, vi køber, er fremstillet på en ordentlig måde. DI’s Code of Conduct for leverandører er baseret på konventioner tiltrådt af Danmark inden for rammen af FN’s Global Compact. Vi forventer, at vores leverandører respekterer national lovgivning og bestemmelser i de lande de opererer i, herunder respekt for menneskerettigheder, arbejdstager-rettigheder, miljøhensyn samt modarbejdelse af korruption og bestikkelse. Derudover forventer vi også, at leverandørerne arbejder for at sikre respekt for disse principper blandt deres underleverandører.

Vi prioriterer bæredygtighed i vores indkøbsprocesser, og ved større indkøb og udbud bruger vi både miljøstyrelsens anbefalinger og kriterier for miljø samt værktøjer som TCO-modellen (Total Cost of Ownership), så vi ikke vurderer produktet alene på indkøbspris, men også tager højde for andre parametre såsom energiforbrug, produktets levetid og vedligeholdelse.

Marie Gad

Marie Gad

Underdirektør

Maria Dyrby Nielsen

Maria Dyrby Nielsen

Bæredygtighedskonsulent

Isabella Gatti

Isabella Gatti

Fagleder, Indkøb

Jan Echberg-Bauerfeind

Jan Echberg-Bauerfeind

Køkkenchef

Jimmy Holk

Jimmy Holk

Chef for Facility Management