DI hjælper danske virksomheder med at vinde

DI hjælper hver eneste dag danske virksomheder med at vinde – herhjemme og i udlandet. Dét er vores mission. For når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

Vores medlemmer kan få vejledning om personalejura, løn og overenskomster, og de kan finde viden om alt fra miljø- og klimaspørgsmål til ledelsesudvikling, digitalisering og eksportstrategier. DI’s ydelser og mange faglige netværk letter hverdagen for vores virksomheder og giver inspiration til, hvordan de kan udvikle deres forretning til fremtiden – i Danmark og internationalt.

DI er også virksomhedernes stærkeste samlede stemme over for politikerne. Vi arbejder for at få de beslutninger igennem, der vil give virksomhederne de bedste vilkår for at drive deres forretning og skabe vækst og velstand i Danmark:

  • Vi arbejder for, at virksomhederne skal kunne gribe nye muligheder i Europa og hele verden. For et endnu bedre indre marked i et stærkt og velfungerende EU. Og for nye globale handelsaftaler, der baner vejen for fortsat fremgang og bæredygtig udvikling både i Danmark og i de lande, vi handler med.

  • Vi arbejder for, at Danmark skal være blandt de mest produktive og innovative lande i verden, hvor vi hele tiden forbedrer vores teknologier, vores forretningsmodeller og de måder, vi udnytter vores ressourcer på. Det kræver, at vi som samfund investerer mere i uddannelse, forskning og udvikling – især inden for de naturvidenskabelige, digitale og tekniske fag, som er de vigtigste for vores virksomheder. Og det kræver, at vi investerer mere i infrastruktur og digitalisering.

  • Vi arbejder for, at virksomhederne kan ansætte de dygtige hoveder og hænder, som de har brug for. Vi skal hjælpe endnu flere mennesker fra offentlig forsørgelse til job. Samtidig skal vi gøre det lettere at ansætte medarbejdere, der har viden og kompetencer, som vi mangler i Danmark – fra både EU og resten af verden.

  • Vi arbejder for, at den offentlige sektor er effektiv og yder den bedst mulige service til både danskerne og virksomhederne. For ligesom vores fælles velfærd afhænger af, at virksomhederne kan skabe vækst og velstand i Danmark, så er virksomhederne afhængige af at kunne ansætte dygtige medarbejdere, som har gode rammer om deres liv og hverdag. Der er stadig et stort potentiale for, at private virksomheder og den offentlige sektor kan arbejde sammen om at udvikle og løse opgaverne – uanset om det handler om pleje af ældre medborgere, hjælp til at få ledige i job eller opgaver som rengøring, kantinedrift eller vedligeholdelse af grønne områder.

  • Vi arbejder for, at det skal være attraktivt at starte og drive virksomhed i Danmark. Både iværksættere, investorer og etablerede virksomheder skal vælge Danmark til. Det kræver bl.a., at vi har konkurrencedygtige skatter og afgifter i forhold til de lande, vi konkurrerer med.

  • Vi arbejder for ordnede forhold og klare regler, der giver mindst muligt bøvl for alle dem, der skal administrere reglerne – både i virksomhederne, i det offentlige og som privatpersoner. Jo færre ressourcer, vi skal bruge på at sikre, at alle efterlever fælles spilleregler, jo mere kan vi investere i at udvikle både vores virksomheder og vores samfund.