DI's direktion

Mød DI's syv direktionsmedlemmer.

Lars Sandahl Sørensen

Adm. direktør Lars Sandahl Sørensen

Lars Sandahl Sørensen har været DI's adm. direktør siden august 2019. 

Lars kom fra en stilling som koncerndirektør i SAS, hvor han bl.a. stod i spidsen for virksomhedens udviklings- og transformationsinitiativer samt en række af SAS-gruppens selskaber. 

Lars har tidligere bl.a. været seniorrådgiver for en række investeringsselskaber og kapitalfonde, ligesom han har været kommerciel direktør på koncernniveau i ISS Group, adm. direktør for Visit Denmark/Dansk Turistråd og seniorkonsulent i DI's internationale område. Han har også været ansat i Udenrigsministeriet.

Lars har boet og arbejdet i bl.a. Japan, Storbritannien, USA og Australien. Ud over sine ansættelser har Lars haft – og har fortsat – en lang række bestyrelsesposter herhjemme og i udlandet.

Lars har en international uddannelse inden for ledelse, strategi, finansiering og økonomi.

Pressefotos

Kim Graugaard

Viceadm. direktør Kim Graugaard

Kim Graugaard startede sin karriere i DA og har været i DI siden 1993. Her er han bl.a. ansvarlig for personalejura, arbejdsmarkedspolitik og erhvervsuddannelser.

Han har gennem tiden været hovedansvarlig for talrige overenskomstforhandlinger (senest i 2020) og har også deltaget aktivt i flere trepartsforhandlinger.

Kim er næstformand i Industriens Pension, medlem af DA's bestyrelse, medlem af bestyrelse i PFA og dommer i Arbejdsretten.

Kim er cand.scient.pol. fra Århus Universitet.

Pressefoto
Kontakt

Thomas Bustrup, direktør

Thomas Bustrup

COO/direktør Thomas Bustrup

Thomas Bustrup har været ansat i DI siden 1996 og har besiddet flere ledende stillinger i DI’s internationale område. I dag er han Chief Operating Officer (COO) med ansvar for at udvikle DI’s interne økonomi- og serviceenheder samt arbejdet med IT og digitalisering. Thomas er også direktør for DI’s internationale område.

Thomas varetager en række bestyrelsesposter og tillidshverv herunder i Global Compact Network Danmark, Creative Denmark og State of Green. Han er ligeledes næstformand i det uafhængige medie ’Verdens Bedste Nyheder’.

Thomas er cand.polit. fra Københavns Universitet samt PLD fra Harvard Business School, USA.

Pressefoto 
Kontakt

Marion Hannerup, direktør

Marion Hannerup

Kommunikationsdirektør Marion Hannerup

Marion Hannerup blev ansat i DI i 2012 som overordnet ansvarlig for at udvikle DI’s kommunikation. Marion Hannerup har godt 25 års erfaring som journalist, nyhedsredaktør, chefredaktør og administrerende direktør fra tv og aviser. Hun har arbejdet med journalistik og kommunikation i både det private, det offentlige og i danske såvel som internationale virksomheder.

Marion var blandt andet med til at sætte klima og miljø på den internationale dagsorden som chef for Kommunikation og Corporate Affairs i EU’s Miljøagentur. Hun var efter en række år som reporter på TVAvisen med til at lancere DR2 som nyhedsredaktør for Deadline og startede det prisvindende nyhedsmedie Dagens Medicin om sundhedssektoren for den svenske mediekoncern Bonnier. Hun har desuden været selvstændig kommunikationsrådgiver.

Blandt tillidshverv kan nævnes bestyrelsesmedlem i IPC – International Press Center og beskikket censor ved de journalistiske uddannelser på Danmarks Journalist og Mediehøjskole samt Syddansk Universitet.

Marion er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Pressefoto
Kontakt                                    

Kent Damsgaard

Direktør Kent Damsgaard

Kent Damsgaard er ansvarlig for DI’s politiske område og tilhørende enheder. Herunder DI’s politikudvikling samt økonomisk analyse og konjunkturovervågning. Derudover har han en central rolle som DI-talsperson i den økonomiske og politiske debat.

DI’s politiske enheder er inddelt i fire overordnede områder:

* Konkurrencekraft, skattepolitik og digitaliseringspolitik
* Erhvervsjura, regelforenkling og iværksætteri
* Klimapolitik, miljøpolitik og cirkulær økonomi, infrastruktur og mobilitet samt offentlig/privat og velfærdspolitik
* Børn og folkeskole, forskning og videregående uddannelser samt mangfoldighed.

 Kent har, med et par afstikkere, været ansat i DI siden 2006. Ind imellem har han været underdirektør i ATP, fagchef i Skatteministeriet og cheføkonom i Venstre.

Blandt tillidserhverv og bestyrelsesposter kan nævnes, at Kent er næstformand i Skatterådet, medlem af Det Økonomisk Råd, medlem af Erhvervslivets EU- og Regelforum, bestyrelsesmedlem i Fonden for Entreprenørskab og formand for Karl Pedersens og Hustrus Industrifond.

Kent er cand.oecon. fra Syddansk Universitet.

Pressefoto
Kontakt

Lars Frelle-Petersen

Direktør Lars Frelle-Petersen

Lars Frelle-Petersen har været ansat i DI siden 1. marts 2018. Først som direktør for digitalisering i DI, og pr. 18. maj 2020 som medlemsdirektør med ansvar for alle branchefællesskaber og medlemsforeninger i DI.

Lars kom fra en stilling som afdelingschef for offentlig innovation i Finansministeriet. Han har tidligere været direktør i Digitaliseringsstyrelsen og vicedirektør i Økonomistyrelsen. Endvidere har han været kontorchef i Finansministeriet og i Videnskabsministeriet.

Blandt tillidshverv kan nævnes bestyrelsesformand for Foreningen Roskilde Festival, næstformand for Design Society, medlem af bestyrelsen for IT-Universitetet, bestyrelsen for MADE, bestyrelsen for Ungdomsøen og bestyrelsen for Denmark Bridge.

Lars er  cand.scient.adm. fra  Roskilde Universitet (RUC) 1998.

Pressefoto
Kontakt

Kinga Szabo Christensen

Direktør Kinga Szabo Christensen

Kinga Szabo Christensen blev en del af DI’s direktion 18. maj 2020. Hun er ansvarlig for det nye direktørområde Rådgivning – herunder DI’s internationale kontorer og eksportrådgivning, Arbejdsmiljø, Ledelse- og virksomhedsudvikling, Netværk, Global Talent og Medlemsservices inden for digitalisering.

Kinga har mange års erfaring med strategi- og forretningsudvikling på tværs af grænser og sektorer. Hun blev ansat i DI i 2008 og har primært arbejdet i DI’s internationale område, bl.a. som chef for DI’s kontor i New York, for Global Talent, for Ledelsesudvikling og Produktivitet, og senest for DI International Business Development og DI’s seks kommercielle kontorer rundt om i verden.

Før hun kom til DI, arbejdede hun i forskellige eksportvirksomheder og som Project- og Division Manager i Baltic Development Forum.

Kinga er født og opvokset i Ungarn, og har boet og arbejdet i syv forskellige lande.

Hun har en master i International Business Administration fra CBS kombineret med studier i Hong Kong, Mexico og Brasilien.

 

Pressefoto
Kontakt