29.08.17 DI Pressemeddelelse

DI: Lavere skat får flere i job

Regeringens udspil til lavere skat på arbejde bliver hilst velkomment hos Danmarks største erhvervsorganisation, DI. Danske virksomheder mangler allerede medarbejdere, og der er brug for en god politisk aftale, der letter skatten på arbejde og øger udbuddet af arbejdskraft, mener DI.

- Regeringen har præsenteret et godt og konstruktivt oplæg til, hvordan vi i Danmark kan bruge skatten til at løfte arbejdsindsatsen, så opsvinget ikke taber pusten. Det har vi brug for, hvis dansk økonomi skal kunne fortsætte i et højt tempo, uden at motoren brænder sammen, siger adm. direktør Karsten Dybvad, DI.

Hos Dansk Industri hæfter man sig især ved forslaget om at fjerne loftet over beskæftigelsesfradraget, som vil løfte gevinsten ved at yde en ekstra indsats for ca. 1½ million danskere.

- Den altafgørende opgave for politikerne lige nu er at undgå en overophedning af dansk økonomi. Og regeringens forslag om at fjerne loftet over beskæftigelsesfradraget er en af de absolut mest effektive måder at bruge skatten til at få mere af den arbejdskraft, som virksomhederne tørster efter. Det er simpelthen god vækstpolitik, siger DI’s adm. direktør Karsten Dybvad.

Han glæder sig også over, at regeringen foreslår at indføre et fradrag, der gør det langt mere attraktivt for danskerne at spare op til pension.

DI tager også godt imod udspillets andre elementer, herunder at fremrykke den forhøjelse af topskattegrænsen, som et bredt flertal aftalte i 2012, og som sænker antallet af topskatteydere frem mod 2022.

- Antallet af topskatteydere er faktisk steget siden 2015, selv om politikerne har hævet grænsen for topskatten. Det er endnu et tegn på, at der er tryk på kedlerne i de danske virksomheder. Hvis regeringen og Folketinget fremrykker aftalen om at løfte flere danskere ud af topskatten, vil flere medarbejdere kunne yde en ekstra indsats uden at blive ramt af den højeste marginalskat. Og det er der behov for, siger Karsten Dybvad.

I de kommende forhandlinger opfordrer DI partierne til også at se nærmere på det skrå skatteloft, så borgere i store dele af Jylland og Fyn får sænket skatten på den sidst tjente krone til samme niveau som topskatteydere betaler i mange kommuner omkring hovedstaden.

- Det vil især være en håndsrækning til virksomhederne i de dele af landet, hvor politikerne efterlyser vækst og arbejdspladser – men hvor skatten af den sidst tjente krone gør det sværere at fastholde og motivere de mest produktive medarbejdere sammenlignet med, hvad der er muligt i og omkring København, siger Karsten Dybvad.
Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret indhold