14.12.17 DI Pressemeddelelse

Chr. Hansen Holding A/S får pris for at have styr på risici

SØREN PETERSEN fra CHR. HANSEN HOLDING A/S blev i dag udnævnt til Risk Manager of the Year 2017 ved et arrangement i Dansk Industris Risk Management forening DARIM.

Søren Petersen modtager prisen for sit systematiske arbejde med risikostyring både ledelsesmæssigt og procesmæssigt. Det er især vigtigt i en tid med stigende trusler fra bl.a. hackerangreb, cybercrime og terror. Det kræver at virksomhederne gør deres yderst for at have styr alle risici – det er dét DARIM nu sætter pris på.

Prisen bliver givet for i særlig grad at have sat fokus på og understøttet virksomhedens mål og værdiskabelse ud fra et risikostyringsperspektiv.

Baggrunden for udnævnelsen er især Søren Petersens evne til at sætte risikostyring på ledelsens agenda. Desuden får han prisen for sin brug af modeller til vurdering af virksomhedens evne til at modstå risici samt for den daglige styring af kriseberedskab og styring i det daglige.

 - Med prisen Risk Manager of the Year ønsker Dansk Industris Risk Management forening at hædre de dygtigste inden for risikostyring til inspiration for andre. Risikostyring er i rivende udvikling, og mange virksomheder opruster i disse år for at opnå det rette niveau af risikostyring. Det sker bl.a. for at sikre, at direktioner og bestyrelser har mulighed for at følge risici og styring af risici tæt. Det er Søren Petersen et godt eksempel på, siger Charlotte Enggaard, formand for DARIM og til dagligt Head of Group Risk Management i Carlsberg Breweries A/S, i forbindelse med kåringen.

Bag kåringen står Dansk Industris Risk Management forening DARIM i samarbejde med en række partnere, som for 4. år i træk kårer Risk Manager of the Year.

Udnævnelsen er en hæderspris til en person, der har opnået et særligt resultat inden for risikostyring eller forsikring. Kandidater bør skille sig ud, ikke kun i forhold til risikostyring eller forsikring, men også i forhold til kreativitet og proaktiv tilgang til at løse udfordringer.

Ud over hædersprisen modtager vinderen et legat på 10.000 kr. til uddannelse indenfor risk management.

Juryen bag “Risk Manager of the Year”

Årets Risk Manager findes blandt nominerede medlemmer af DARIM og DI. Vinderen udpeges af en jury bestående af:

- Jesper Ejsing, Vestas Wind Systems A/S

- Charlotte Enggaard, Carlsberg Breweries A/S

- Thomas Frost, Zurich

- Henrik Jacobsen, WillisTowersWatson

- Peter Hecht-Hansen, Allianz

- Anders Morand, Deloitte

 

 

Bo Hjuler

Bo Hjuler

Presserådgiver, journalist

  • Direkte +45 3377 3819
  • Mobil +45 2328 4912
  • E-mail boh@di.dk