23.10.18 Om DI Pressemeddelelse

DI: Ny strategi kan gøre Danmark til fyrtårn for kunstig intelligens

Regeringen lancerer i dag en ny strategi om en offentlig digital service i verdensklasse.

Regeringen vil blandt andet lancere en national strategi for kunstig intelligens. Det glæder DI, der ser frem til, at Danmark på samme vis som f.eks. Frankrig får en strategi for en af de nye avancerede teknologier.

 - Det er afgørende, at Danmark får en national strategi for kunstig intelligens. Kunstig intelligens er ikke noget fra en science film. Det er noget, der kan gøre både det offentlige og det private hurtigere og bedre. I dag er det kun 5 % af virksomhederne, der bruger det, og det offentlige kunne klare flere opgaver med kunstig intelligens. Vi skal have mange flere med, og det skal være nu, siger Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i DI.

 - Danmark er i dag verdens bedste land til offentlig digitalisering. Med den nye strategi tager vi de første skridt til at sikre, at vi også er det om fem og ti år, fortsætter Christian Hannibal.

Regeringen vil med strategien blandt andet sikre en offentlig sektor, der sikrer velfærd af højeste kvalitet. Det hilser DI velkommen.

 - Målet for os er ikke digitale vuggestuer og tilfældig kærlighed, men en offentlig sektor, der tilbyder bedre service til borgere og virksomheder ved at bruge teknologien. God velfærd og digitalisering hænger sammen, fordi digitalisering kan sikre, at vi bruger ressourcerne rigtigt, fortsætter Christian Hannibal.

Samtidig går det offentlige sammen om en digitaliseringspagt, og samler 410 mio. kr. i en fælles investeringsfond.

 - En digital offentlig sektor i verdensklasse kræver investeringer, så det er en god start. Nu mangler vi bare, at kronerne bliver til lidt flere, og pagten lidt større, så vi sammen kan skabe fremtidens digitale velfærdssamfund, slutter Christian Hannibal. 

Bo Hjuler

Presserådgiver, journalist

  • Direkte +45 3377 3819
  • Mobil +45 2328 4912
  • E-mail boh@di.dk
Relateret