19.10.18 DI Pressemeddelelse

DI: Virksomheder kan levere løsningerne på klodens udfordringer

Der bliver etableret konkrete samarbejder, og der kommer bud på løsninger på klodens udfordringer, når repræsentanter fra regeringer, civilsamfund og erhvervslivet fredag og lørdag mødes i København til det grønne topmøde P4G.

Fredag foregår topmødet i Industriens Hus, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen og Dansk Industris (DI) adm. direktør, Karsten Dybvad, er værter. Formålet med mødet er at få erhvervslivet til at spille sammen med regeringerne, civilsamfundet og de grønne organisationer om at opfylde FN’s 17 Verdensmål og klimaaftalen fra Paris.

- P4G's mål om at skabe offentlig-private partnerskaber afspejler den vitale rolle, som den private sektor spiller for at skabe en bedre verden for os, for vores børn og vores børnebørn. Der skal innovative virksomheder til at levere mange af de nye løsninger, som kan sikre rent vand, bæredygtig energi og mad til alle i fremtiden, siger Thomas Bustrup, direktør i DI.

P4G-topmødet skal støtte og udvikle offentligt-private partnerskaber og levere konkrete løsninger. P4G fokuserer blandt andet på at forhindre madspild, plastik i havene, overforbrug af ressourcer, vandmangel samt forurening og trængsel i storbyer.

P4G - Partnering for Green Growth and the Global Goals 2030 - blev søsat af Lars Løkke Rasmussen på FN's generalforsamling i 2017 sammen med Chile, Etiopien, Kenya, Mexico, Sydkorea og Vietnam. P4G består også af en lang række partnerskaber med internationale organisationer og virksomheder.

Blandt virksomhederne er Grundfos, der sammen med en række øvrige samarbejdspartnere og med støtte fra P4G har startet en forundersøgelse til et projekt i Vietnam, som skal reducere vandspildet fra 22 procent til 15 procent i 2025.

- Vi er glade for at deltage aktivt i P4G, fordi fokus er på handling - på at gøre en helt konkret forskel i den virkelige verden og ikke blot på skåltaler, siger Kim Nøhr Skibsted, kommunikationsdirektør i Grundfos.

- Det er en dansk styrke at arbejde sammen på tværs af offentlige og private interesser, så det er godt set af regeringen at sætte sig i spidsen for den bevægelse. Det er ikke mindst nødvendigt inden for vand, hvor den private sektor må og skal spille en større rolle, hvis vi sammen skal nå de ambitiøse SDG-mål - det kræver gode løsninger på konkrete problemer, siger Kim Nøhr Skibsted.

På topmødets første dag i Industriens Hus vil Miljø- og Fødevareministeriet, Energi, Forsynings- og Klimaministeriet, Erhvervsministeriet og Københavns Kommune være værter for en række sessioner med fokus på fødevarer og landbrug, vand, energi, bæredygtige byer og cirkulær økonomi.

Indtil videre er der tilmeldt repræsentanter fra regeringer, virksomheder, civilsamfund, investorer og iværksættere fra over 47 lande.

Fakta om P4G

- "P4G - Partnering for Green Growth and the Global Goals 2030" afholdes i København den 19.–20. oktober. Fredag 19. oktober foregår i Industriens Hus.

- Danmark lancerede P4G sammen med Vietnam, Sydkorea, Kenya, Etiopien, Chile og Mexico i forbindelse med FN’s Generalforsamling 20. september 2017. Sidenhen er Colombia blevet partnerland.

Læs mere om P4G-topmødet her: https://p4gsummit.org/

Læs mere om Grundfos’ P4G-projekt her: https://p4gpartnerships.org/partnership/partnership-blended-finance-water

Niels Petersen

Niels Petersen

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3803
  • Mobil +45 2622 4418
  • E-mail nibp@di.dk

Relateret indhold