16.01.19 DI Pressemeddelelse

DI: Dansk erhvervsliv er klar til nyt indisk eventyr

Relationerne mellem Danmark og Indien er historisk gode. Samtidig er Indien blandt verdens hurtigst voksende vækstmarkeder, og landet efterspørger især grønne løsninger og teknologi, som danske virksomheder kan levere. Dansk Industri (DI) er sammen med 21 virksomheder rejst til Indiens erhvervskonference Vibrant Gujarat.

Danmark er partnerland, når den store erhvervskonference Vibrant Gujarat torsdag indledes i Indien. Her vil 21 danske virksomheder vise frem af løsninger og teknologier, som kan være interessante for det indiske marked.

- Vibrant Gujarat er blandt de største erhvervskonferencer i Indien, og at Danmark er valgt som partnerland er et klart bevis på, at Indien i særlig grad vil samarbejde med Danmark og danske virksomheder, siger Thomas Bustrup, direktør i DI, som også lægger vejen forbi Vibrant Gujarat.

Indien oplever disse år vækstrater på seks til otte procent, og de indiske myndigheder har annonceret, at der vil ske betydelige investeringer i blandt andet grøn teknologi og udvikling i de kommende år.

- Indien har en stærkt stigende interesse for bæredygtighed, og her er danske virksomheder blandt de absolut førende i verden. Potentialet for øget dansk eksport til Indien er enormt, siger Thomas Bustrup.

Det danske potentiale er i øjeblikket særligt stort, da det politiske forhold mellem Danmark og Indien på det seneste er forbedret. Et klart bevis på det, er statsminister Lars Løkke Rasmussens deltagelse i Vibrant Gujarat, hvor han skal mødes med Indiens premierminister Narendra Modi.

Dertil er også, at den danske eksport til Indien ligger på et relativt lavt niveau. I 2017 eksporterede Danmark for 10,75 mia. kr. til Indien. Det placerer landet langt nede på listen over de lande, Danmark eksporterer mest til – på trods af landets store marked med omkring 1,3 milliarder indbyggere.

- Det er en god nyhed for danske virksomheder, at forholdet mellem Danmark og Indien har forbedret sig. Danske virksomheder har mange af de løsninger, som Indien efterspørger. Så der er god grund for virksomhederne til at se mod Indien og udnytte de nye muligheder, siger Thomas Bustrup.

Fakta

- Vibrant Gujarat finder sted fra den 17. til 20. januar 2019 i den indiske delstat Gujarat.

- DI har siden 2008 haft eget kontor i Indien med udstationeret chef og fem medarbejdere.

- Kontoret giver råd og assisterer danske virksomheder med at komme godt i gang med eksport og etablering i Indien. Det gælder eksempelvis hjælp til at håndtere de betydelige adgangsbarrierer i Indien. 

Niels Petersen

Niels Petersen

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3803
  • Mobil +45 2622 4418
  • E-mail nibp@di.dk

Relateret indhold