16.01.19 DI Pressemeddelelse

DI: Tænk virksomhederne ind i ny sundhedsreform

Regeringen har i dag præsenteret et udspil til en sundhedsreform, som skal forbedre sammenhængen i patienternes forløb i sundhedsvæsenet. DI bakker op om regeringens ambition, som virksomhederne i høj grad kan være med til at føre ud i livet.

- Regeringen ønsker, at alle danskere modtager samme høje kvalitet i den behandling, som sundhedsvæsenet tilbyder – uanset hvem man er, og hvor i landet behandlingen foregår. Det er en rigtig god ambition, som et stærkere samarbejde mellem sundhedsvæsenet og virksomhederne kan give luft under vingerne, siger direktør i DI, Tine Roed.

DI glæder sig over, at regeringen i sit udspil lægger op til en styrkelse af det offentlig-private samarbejde mellem sundhedsvæsenet og sundhedsindustrien og håber, at ambitionerne vil blive gjort til virkelighed i en kommende reform. Det gælder f.eks. i arbejdet med at skabe stærke innovationsmiljøer, samt inden for forskning, kliniske forsøg og sundhedsdata. Samtidig kan industrien være med til at skabe løsninger, der understøtter sammenhængen i patienternes forløb bl.a. ved hjælp af ny teknologi.

- Industriens samarbejde med sundhedsvæsenet har i de senere år været inde i en rigtig positiv udvikling. Der er dog fortsat behov for at styrke samarbejdet yderligere. Derfor er det vigtigt, at en reform bygger videre på det offentlig-private samarbejde, som har været med til at bringe danske sundhedsløsninger helt i front globalt – til gavn for både patienter, sundhedsvæsen og sundhedsindustri, siger direktør i DI, Tine Roed.

Selvom sundhedsvæsenets organisering har fyldt meget i debatten, mener DI ikke, at det er det springende punkt i regeringens udspil.

- Det afgørende for den enkelte patient er, at sundhedsvæsenet på tværs af landet kan levere høj kvalitet, sammenhæng og nærhed – og at det er gearet til at håndtere de udfordringer, en aldrende befolkning bringer med sig. Det er derimod ikke afgørende, om det er opdelt i 13 amter, i 5 regioner eller i 21 sundhedsfællesskaber, siger DI-direktøren.

Fakta

Sundhedsindustrien er en dansk styrkeposition og et af vores største eksporterhverv. Virksomheder, der leverer produkter og behandlinger til sundhedsområdet, eksporterer årligt for mere end 110 mia. kr. Det svarer til mere end 16 pct. af den samlede danske vareeksport. Industrien beskæftiger samtidig omkring 50.000 fuldtidsansatte. Den succes er blandt andet skabt i et tæt samarbejde med det offentlige sundhedsvæsen. 

Jonas Forup

Jonas Forup

Konsulent

  • Direkte +45 3377 4719
  • Mobil +45 2830 1544
  • E-mail jofs@di.dk

Relateret indhold