01.10.19 Om DI Pressemeddelelse

DI: Vi kan skabe et endnu bedre og grønnere samfund – sammen

Danmark skal være et bedre samfund med mere velstand, endnu flere i job og med Danmark og danske virksomheder allerforrest i den grønne omstilling. Det siger DI’s adm. direktør i dag som kommentar til Mette Frederiksens første åbningstale som statsminister.

- Jeg er helt enig med statsministeren: Det går på rigtig mange måder godt i Danmark med økonomisk fremgang, rekordmange i job og stærke ambitioner for fremtiden. For Danmark kan nemlig blive et endnu bedre, rigere og grønnere samfund, end det er i dag – hvis vi vil det, og hvis vi bevarer tilliden til hinanden, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

- Virksomhederne skal være med til at sikre, at vi har kræfterne og styrken – i hele samfundet – til at skabe velfærd og et trygt samfund i vækst og balance. Derfor er jeg glad for, at statsministeren anerkender den nødvendige virkelyst, der kendetegner virksomhederne og deres medarbejdere. Det er også godt, at statsministeren ønsker brede samarbejder – såvel politisk som med virksomhederne. Det er nemlig bredt samarbejde, der sikrer langsigtede løsninger.

- Hvis der skal stå ”Made in Denmark” på fremtidens løsninger, skal vi sikre, at danske virksomheder har de bedst mulige vilkår. Det er jo i høj grad virksomhederne og deres medarbejdere, der skal udvikle bl.a. den nye teknologi, der skal til for at løse klima- og miljøudfordringerne. Og som statsministeren siger, hviler dansk økonomi på stærke virksomheder, gode arbejdspladser og vigtig eksport, siger DI’s adm. direktør.

DI er enig med regeringen i, at en grønnere fremtid kalder på mere forskning i grøn teknologi – og flere dygtige medarbejdere med de kompetencer, virksomhederne efterspørger.

- Et stadig bedre samfund for kommende generationer kræver, at vi tør investere i fremtiden og prioritere hårdt, når det er nødvendigt. DI bakker derfor fuldt op om regeringens ønske om at afskaffe omprioriteringsbidraget og at afsætte flere penge på finansloven til forskning i grønne løsninger. Vi mener faktisk, at vi både kan og skal være endnu mere ambitiøse, siger DI’s Lars Sandahl Sørensen.

Hvis den økonomiske fremgang skal kunne fortsætte, og der skal være råd til både de stærke grønne ambitioner og udviklingen af vores velfærd, skal vi sørge for, at jobfremgangen kan fortsætte, mener DI.

- Gode arbejdspladser og dygtige, iderige medarbejdere i virksomhederne er det altafgørende brændstof på vækstmotoren i vores samfund. Det er derfor alfa og omega, at vi sikrer, at flere kommer i job – og at de, der allerede er det, bliver så længe, de kan, siger Lars Sandahl Sørensen.

- Det er den fortsatte jobfremgang og samarbejdet mellem det offentlige og virksomhederne, der skal sørge for, at vi som samfund bliver ved med at have råd til alt det, vi gerne vil.

 

Jonas Forup Stubkjær

Presserådgiver

  • Direkte +45 3377 4719
  • Mobil +45 2830 1544
  • E-mail jofs@di.dk

Relateret