20.03.19 DI Pressemeddelelse

Årets Lærlingepris går til  humørspreder med unikt teknisk talent

DI Vestsjællands Lærlingepris 2019 går til Tanay Kelkitli fra Schneider Electric Danmark A/S i Ringsted. Han har ofret alt for at blive automatiktekniker på topniveau.

En stor moderne produktionshal med lange produktionslinjer, robotter og snurrende maskiner.  Måske ikke det sjoveste sted at tilbringe en lørdag aften eller søndag eftermiddag. Men Tanay Kelkitli gør det gerne, for hvis firmaet og kollegerne har brug for hjælp, så står han parat. Også uden for arbejdstiden.

 Den vellidte og meget dygtige automatiktekniker-lærling har aldrig været bange for at give en hånd til en kollega. Da han samtidig har en fantastisk evne til at arbejde selvstændigt med gode resultater bliver han i dag, den 20. marts, hædret med DI Vestsjællands Lærlingepris 2019.

 - Vi er virkelig glade for, at Tanay vil blive her hos os efter endt uddannelse. Tanay var fra første dag meget bevist om, at det var automatiktekniker, han ville være. Han har udvist meget modenhed og lyst til faget. Selv om han rejste fra Nykøbing Falster til Ringsted hver dag, har jeg aldrig hørt ham beklage sig. Han har altid mødt med godt humør og en stor lyst til at lære faget at kende til bunds, siger Mogens Auchenberg, der er fabriksdirektør på Schneider Electric Danmark A/S.

Hos Schneider Electric Danmark A/S har de tradition for at tage lærlinge og udbyde praktik-pladser. Det er ifølge DI Vestsjælland nødvendigt med sådanne ansvarlige virksomheder. Faglærte medarbejdere er et must for fremtidens vækst, for de er en mangelvare. Det gælder for automatikteknikere, men også for eksempelvis industriteknikere, mekanikere, elektrikere, klejnsmede og plastmagere. Derfor har virksomhederne brug for flere unge som Tanay, der har mod på og lyst til at tage en erhvervsuddannelse. Og de unge har også brug for virksomheder, der kan tilbyde gode praktikpladser.

 - Tanay Kelkitli er en rollemodel. Vores virksomheder leder med lys og lygte efter dygtige faglærte. Det gælder ikke bare automatikteknikere, men en hel række andre fag. Jeg vil opfordre andre til at gøre som årets lærling. At vælge en erhvervsuddannelse inden for industrien. Og virksomheder skal gøre en anstrengelse for at tage endnu flere lærlinge, siger Steen Søgaard, formand for DI Vestsjælland og Vice President for Lundbeck i Asnæs.

 DI Vestsjællands Lærlingepris bliver overrakt på Schneider Electric Danmark A/S i Ringsted onsdag den 20. marts kl. 8.10. Her vil Tanay Kelkitli blive overrasket af kolleger og få overrakt prisen af Steen Søgaard, formand for DI Vestsjælland og Henrik Hvidesten, borgmester for Ringsted Kommune.

For yderligere oplysninger og interview kontakt chefkonsulent i DI, Allan Munch Mortensen, amo@di.dk tlf.: 3083 1077.

Fakta om lærlingeprisen

- DI Vestsjællands Lærlingepris uddeles hvert år til en elev eller lærling, som i ekstraordinær grad har udmærket sig fagligt og kollegialt.

- Årets vinder bliver fundet blandt lærlinge på DI’s ca. 475 medlemsvirksomheder i Vestsjælland.

- Tanay Kelkitli er 27 år gammel, bor i Nykøbing Falster og er uddannet fra CELF i Nykøbing Falster.

Allan Munch Mortensen

Allan Munch Mortensen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3964
  • Mobil +45 3083 1077
  • E-mail amo@di.dk

Relateret indhold