11.04.19 DI Pressemeddelelse

DI: Brexit-udsættelse afværger kaos for danske virksomheder – indtil videre

Danske virksomheder glæder sig over en udsættelse af brexit, der skåner erhvervslivet for en hård skilsmisse mellem Storbritannien og EU. Dog kan glæden blive kort, hvis usikkerhed og uklarhed får lov til at trække ud, siger Thomas Bustrup, direktør i DI.

- Et kaotisk brexit uden en aftale er ikke i dansk erhvervslivs interesse. Derfor er en udsættelse frem til efteråret godt nyt for virksomhederne. Dog må det heller ikke ende med en uendelig række udsættelser, som gør det umuligt for virksomhederne at planlægge investeringer, lageropbygning og udstationering af medarbejdere, siger Thomas Bustrup.

Ved onsdagens EU-topmøde i Bruxelles blev EU’s stats- og regeringschefer enige om at udskyde brexit til senest den 31. oktober 2019. Uden denne udsættelse ville Storbritannien have forladt EU uden en aftale fredag den 12. april. 

- Erhvervslivet håber på en aftale hurtigst muligt, så virksomhederne får klarhed over situationen. Uden en løsning ved udgangen af oktober opstår risikoen for et no-deal brexit igen. Det skal virksomhederne også være opmærksomme på, siger Thomas Bustrup.

- Et no-deal brexit vil få meget alvorlige konsekvenser for danske virksomheder, der handler med Storbritannien. Vi anslår, at godt 65.000 danske arbejdspladser er direkte afhængig af eksport til Storbritannien. Derudover vil et hårdt brexit medføre yderligere byrder for erhvervslivet, som f.eks. nye toldregler, kontrol af varer ved grænsen samt overførelse certifikater på tværs af landegrænser, siger Thomas Bustrup.

Med udsættelsen har Storbritanniens premierminister Theresa May fået tid til at samle et flertal for en brexit-aftale i det britiske parlament. Forlængelsen af forhandlingerne er dog betinget af, at Storbritannien afholder valg til Europa-Parlamentet den 23.-26. maj. Ellers vil brexit finde sted allerede den 1. juni 2019.

 For yderligere kommentarer er i velkommen til at kontakte underdirektør Anders Ladefoged på tlf. +32 491 569 209, al@di.dk eller presserådgiver Ditte Rieland Hansen på tlf. +45 22 46 78 22, dirh@di.dk

Ditte Rieland

Ditte Rieland

Presserådgiver

  • Direkte +45 3377 4951
  • Mobil +45 2246 7822
  • E-mail dirh@di.dk

Relateret indhold