24.05.19 Om DI Pressemeddelelse

DI: Tillykke med valget – nu skal vi sikre vækst og bæredygtighed i Europa

DI ønsker tillykke med valget til Europa-Parlamentet. De nye parlamentarikere har fem år med et stort ansvar og udfordrende opgaver foran sig for at sikre både vækst og job i hele Europa - og en bæredygtig fremtid for europæerne. Der er nok at tage fat på for de 13 danske politikere, som vælgerne har betroet at arbejde for Danmarks og fællesskabets interesser i Europa-Parlamentet de næste fem år.

- DI ønsker alle tillykke med valget og en vel overstået valgkamp. Nu gælder det opgaven med at finde konstruktive politiske svar på, hvad EU skal gøre for at løse de store fælles udfordringer, vi deler med vores naboer i EU, siger fungerende adm. dir. i DI, Kim Graugaard.

Et bedre indre marked inden for EU’s grænser er nødvendigt for at skabe mere velstand og flere jobs til europæerne. Ifølge DI har de seneste års arbejde i EU desværre vist, at et stærkt fælles europæisk marked med velfungerende og lige konkurrence ikke kan tages for givet.

-Der er brug for, at Europa-Parlamentet arbejder for at udvikle og styrke EU’s indre marked. Og så er det helt afgørende, at politikerne står vagt om arbejdskraftens fri bevægelighed, som har haft fuldstændig afgørende betydning for dansk økonomi og dansk beskæftigelse de seneste mange år, siger Kim Graugaard.

Samtidig er et velfungerende indre marked det redskab, der kan omsætte EU’s høje klimaambitioner til konkrete resultater.

-EU skal være CO2-neutral i 2050, og det skal blive til virkelighed bl.a. ved hjælp af løsninger skabt af danske virksomheder. Det indre marked er også helt afgørende for vores handel med energieffektive produkter og vedvarende energi. Så det er vigtigt, at Europa-Parlamentet både sætter store ambitioner for klimaet og for et velfungerende indre marked, siger Kim Graugaard.

Han peger på, at EU skal fortsætte kampen for at sikre europæiske virksomheder fair konkurrencevilkår ude i verden.

-I en tid med globale spændinger bliver en af de helt vigtige opgaver for det nye Europa-Parlament at sikre danske og andre europæiske virksomheder fair konkurrencevilkår ude i verden og åbne nye markeder for dem gennem handelsaftaler. Det er afgørende, hvis vi skal sikre fortsat vækst og velstand i vores del af verden, siger Kim Graugaard.

DI ser frem til samarbejdet med de nyvalgte parlamentarikere og opfordrer dem til at sikre dansk indflydelse i Europa-Parlamentets centrale udvalg for industri, energi, miljø, indre marked, erhvervsregulering og beskæftigelse.

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk
Relateret