30.09.19 DI Pressemeddelelse

DI: Godt at regeringen opruster i kampen mod bøvl

Erhvervsminister Simon Kollerup sætter ind for at gøre det nemmere at drive virksomhed i og ud fra Danmark. Ministeren vil derfor styrke indsatsen mod bøvlede regler og administrative byrder, og det får en varm modtagelse af Dansk Industri.

Det sker ved at nedsætte ”Erhvervslivets EU- og regelforum” hvor virksomheder og organisationer kan komme med konkrete forslag til at ændre eller fjerne regler, der er unødvendigt besværlige for virksomhederne.

- I DI er vi meget begejstrede for ministerens udmelding. Nu får virksomhederne ét sted de kan henvende sig, når de støder på bøvl og byrder i hverdagen – uanset om bøvlet er opstået i EU, på Christiansborg eller et helt tredje sted. Så kan det nye regelforum se på sagen, finde løsninger og rådgive regeringen, siger chef for SMV og Iværksætteri i DI, Dorte Gram Nybroe. 

Opgaven med at rydde op i junglen af unødigt besværlige regler og bestemmelser har hidtil ligget i to forskellige instanser – Implementeringsrådet og Virksomhedsforum for enklere regler. De to bliver nu slået sammen til et.

- Det skal være nemt, for især de mange små og mellemstore virksomheder, at følge reglerne. Så må det til gengæld godt være rigtig svært, hvis man som virksomhed forsøger at komme udenom reglerne. Med øget digitalisering ligger der også et stort potentiale, som med fordel kan tænkes ind, siger Dorte Gram Nybroe.

En af de vigtigste opgaver for det nye forum bliver at sikre, at ny lovgivning ikke unødigt hindrer innovative virksomheder i at prøve deres ideer af. Det kan f.eks. ske ved, at nye regler fokuserer på, hvilke løsninger der er behov for, fremfor at lægge sig fast på en bestemt teknologi, der skal i spil – med andre ord, teknologineutral lovgivning.

- Vi hæfter os særligt ved invitationen til dialog i erhvervsministerens udmelding – en dialog med afsæt i den virkelighed, som de mange små  og mellemstore virksomheder møder i deres dagligdag. Det sker i kontakten med myndighederne, gennem efterlevelse af regler og i form af de mange indberetninger, som også er del af dagligdagen i mange virksomheder, siger Dorte Gram Nybroe.

Bo Hjuler

Bo Hjuler

Presserådgiver, journalist

  • Direkte +45 3377 3819
  • Mobil +45 2328 4912
  • E-mail boh@di.dk

Relateret indhold