23.09.19 DI Pressemeddelelse

PRESSEINVITATION: Er vi på vej mod overvågningskapitalisme - eller digital ansvarlighed?

Hvad gør virksomhedernes brug af data ved vores samfund, og hvordan fremmer vi digital ansvarlighed? Store og superaktuelle spørgsmål som DI og Forskningscenter for Offentlig IT på IT-Universitetet går i dybden med på en ny konference. Her taler en af tidens mest skarpe techkritikere internationalt, nemlig Harvard professor Shoshana Zuboff.

Pressen inviteres til:

Surveillance Capitalism or digital responsibility

Fredag den 27. september 2019, 12:45 – 15:45 i

Industriens Hus, H. C. Andersens Boulevard 18, 1553 København V

Data er en vigtig ressource i erhvervslivet i dag. Viden om kundernes brug af produkter, ønsker og adfærd er guld værd. Men nogle mener, at det giver incitamenter til at udnytte data på en uhensigtsmæssig måde for borgerne og for samfundet.

Shoshana Zuboff , forfatter til bestsellerbogen ”Surveillance Capitalism” er en af tidens største techkritikere. Derfor lægger DI hus til en vigtig diskussion med forfatteren om, hvad ansvarlig brug af data betyder for borgerne og for virksomhederne. 

På konferencen deltager blandt andre også Rikke Hougaard Zeberg, direktør for Digitaliseringsstyrelsen, Lars Frelle Petersen, Direktør i DI, og Jens Schmidt, Head of Research Centre for Government IT på ITU.

Skandaler med misbrug af data og uholdbar sikkerhed har illustreret, at der er brug for både etik, transparens og klare retningslinjer i anvendelsen af forbrugeres data.

DI mener, at danske virksomheder skal gå forrest i udviklingen af digital ansvarlighed, da Danmark er blandt de mest digitaliserede lande, og vi kan således være med til at sætte standarden for digital ansvarlighed verden over.

Se programmet og læs mere her.

Bo Hjuler

Bo Hjuler

Presserådgiver, journalist

  • Direkte +45 3377 3819
  • Mobil +45 2328 4912
  • E-mail boh@di.dk

Relateret indhold